用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 779|主題: 869771

致命復活,兩位老公揀邊個好呢?

複式洋房

國民生產總值:127

努力掙扎返嚟為咗見老婆仔,點知老婆嫁人了,仔叫咗第二個做老豆,真係慘過係荒島等死,新老公又冇做錯,對自己和仔又好,我諗只有好不幸地講sorry,大家又點睇呢

大宅

國民生產總值:4614

Smarcoy 發表於 16-11-24 22:39
努力掙扎返嚟為咗見老婆仔,點知老婆嫁人了,仔叫咗第二個做老豆,真係慘過係荒島等死,新老公又冇做錯,對 ...

做人向前望

大宅

國民生產總值:1187

我係$12000都會唔識揀,Vincent 又始終係子聰爸爸,而阿仁又幫咗自己咁多........點揀

水晶宮

國民生產總值:50433

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 2015xmas

sassyqueen 發表於 16-11-24 22:44
做人向前望

無錯,就算是愛舊果個多D,但放棄眼前安定的生活同感情去追回舊夢有點不切實際!

珍珠宮

國民生產總值:38052

我都唔識揀,好難揀

水晶宮

國民生產總值:62701

回覆樓主:

好難決擇,如果係我無論揀邊個,個心都會好唔舒服~

男爵府

國民生產總值:9463

動物勳章 我的育兒心得勳章 陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆樓主:

十年其實已經變咗好多野
Vincent 都應該諗下自己其實係鍾意以前的喬(小鳥依人,依賴他等等性格),現在已經不是往日的她了

而喬同仁過咗呢十年,擁有自己既家,啊仔又習慣了仁
所以只能講句緣份唔夠,但都可以做好朋友,啊仔的爸爸亦希望 Vincent 會向前望

珍珠宮

國民生產總值:36386

ProAbsorb勳章 動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 我的育兒心得勳章 2015xmas 2016夢想成真 樂桃猴年勳章

如果真係係女人的位置,根本唔係揀,男的10年都搵唔到,女人無幾多青春,但是否一定揀阿仁就要睇個人,佢幫左自己不等於要以身相許,大前題係自己是否真係愛上佢,如果係一定唔會翻轉頭,10年無見好難再好似以前一樣,既然返唔到去從前,翻轉頭只會3個都痛,我會選擇安於現狀。

現實版小甜甜都要包個哨牙陳啦。

別墅

國民生產總值:785

回覆:致命復活,兩位老公揀邊個好呢

$12k, 選任何一個都會覺得對唔住另一個。 真係3個真受苦
希望故事發展係vincent同queenie發展love line.

wcpcelia    發表於 16-11-25 14:25

大宅

國民生產總值:2051

係,當事人會好難揀!
但以旁觀者,一定揀後者,舊已忘情,現在新嘅感情已經切切實實發生左,好明顯好清楚!
真正愛情,係無先後,無施捨!否則大家都痛苦!

子爵府

國民生產總值:14653

回覆:致命復活,兩位老公揀邊個好呢

揀現在有感覺果位

大宅

國民生產總值:1471

Vincent好慘

複式洋房

國民生產總值:127

回覆樓主:

這並不是揀男朋友問題,而係一個家庭嘅組成,除咗感覺仲還有責任在內,這樣忽視了vincent掙扎回家後的無奈,憤怒,傷心和接受唔到嘅現實,現實係爸爸嘅角式已被取代,重新展開新生活也要無奈地接受,如果結局係呀仁搵人綁架vincent,套戲又變回懸疑,復仇,家庭無線劇

男爵府

國民生產總值:9406

環保接龍勳章 大廚勳章

Smarcoy 發表於 16-11-24 22:39
努力掙扎返嚟為咗見老婆仔,點知老婆嫁人了,仔叫咗第二個做老豆,真係慘過係荒島等死,新老公又冇做錯,對 ...

視乎vincent有冇出軌

翡翠宮

國民生產總值:88824

ProAbsorb勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 畀面勳章 2015xmas

回覆樓主:

今集就知,好緊就。

我會選後者。

大宅

國民生產總值:1377

我會兩個都要

男爵府

國民生產總值:9725

昨晚一集,我都喊咗,vincent同喬兩個都好慘,如果唔係仲有內情,就真係個天玩人。

如果我係喬,可能選冷靜一輪,暫時唔決定住,子聰都只是叫仁叔叔,未叫亞爸。公平d畀返時間vincent同個仔建立關係,之後先決定

侯爵府

國民生產總值:22336

熱血金章

回覆樓主:

12k同得亞仁結婚,就一定好愛。只怪天意弄人。
N年前有套日劇“山盟海誓”,又係咁,個故事好淒美。
我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.
唔係好緊要既野, 咁! 唔記得都唔緊要!!!

大宅

國民生產總值:3106

回覆樓主:

我覺得預告係話Vincent 自己揀咗退出,為自己追返冇咗嗰10年事業

伯爵府

國民生產總值:16797

ProAbsorb勳章 吸收力勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 DHA勳章 我的育兒心得勳章 育兒性格勳章 2016夢想成真

回覆樓主:

唔識揀
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎