親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

想買阪急2日卷(1400日元).見起點係梅田.我住難波.咁是否搭近鐡去梅田(240日元)再轉車用張阪急車卷??有無錯.

伯爵府

而方 發表於 16-11-24 23:01
想買阪急2日卷(1400日元).見起點係梅田.我住難波.咁是否搭近鐡去梅田(240日元)再轉車用張阪急車卷??有無錯. ...
不是近鐵,是地鐵

伯爵府

想買阪急2日卷(1400日元).見起點係梅田.我住難波.咁是否搭近鐡去梅田(240日元)再轉車用張阪急車卷??有無錯. ...
其實神戶你要去那些地方?如果住難波去神戶,用阪急PASS是完全沒有著數,寧願買一日PASS,另一日用阪神PASS.

wcpcelia    發表於 16-11-25 15:28

子爵府

回覆 jcctiu 的帖子

咁請問嚟2張邊張抵玩 KINTETSU RAIL PASS 2DAY /KINTETSU RAIL PASS 5DAY (可以去伊勢志摩)?

禁止訪問

伯爵府

而方 發表於 16-11-25 21:39

咁請問嚟2張邊張抵玩 KINTETSU RAIL PASS 2DAY /KINTETSU RAIL PASS 5DAY (可以去伊勢 ...
其實我在第二個POST已經答了你,前者超貴,跟本很難慳到錢;後者唔貴,但搭不到特急即等如慳不到時間,所以這兩個PASS的可用性非常低,就算你用行程就個PASS都難以慳到錢或時間.

子爵府

唔該哂

珍珠宮

而方 發表於 16-11-25 21:39

咁請問嚟2張邊張抵玩 KINTETSU RAIL PASS 2DAY /KINTETSU RAIL PASS 5DAY (可以去伊勢 ...

其實去日本唔係一定要用pass㗎,唔好為咗啲pass嘥自己咁多時間左度右度,我去咗咁多次日本都冇真正買過pass

伯爵府

whyyou 發表於 16-11-26 11:09
其實去日本唔係一定要用pass㗎,唔好為咗啲pass嘥自己咁多時間左度右度,我去咗咁多次日本都冇真正買過pas ...
連JR PASS都沒有買嗎?你是自駕嗎?

珍珠宮

jcctiu 發表於 16-11-26 11:25
連JR PASS都沒有買嗎?你是自駕嗎?

去沖繩北海道自駕,去東京大阪市區就搭鐵路多,不過唔一定搭JR, 因為好多時其他地鐵線同私鐵線會仲直接同平,所以我多數會就咁用西瓜卡想搭邊條線就邊條線,唔使俾張pass局限自己行程,除非有時有啲例如買hello kitty land 門票連嗰啲day pass先會用

複式洋房

你住難波如果去神戶應該買阪神劵, 可以直接由難波坐阪神線, 去京都另計, 睇你最終目的地啦

伯爵府

whyyou 發表於 16-11-26 11:39
去沖繩北海道自駕,去東京大阪市區就搭鐵路多,不過唔一定搭JR, 因為好多時其他地鐵線同私鐵線會仲直接同 ...
其實如果只慳到十幾二十個%車費,我多數也不會買PASS,因為買了PASS行程就受到PASS的限制.我買PASS必定會好好計劃行程,起碼都要慳到幾十個%以至兩三倍的車費和入場費才買.

首頁

尾頁

跳至