用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

今日: 197|主題: 48975

有冇媽咪都有bb的腦水過多的問題

洋房

國民生產總值:68

今日22周去照結構
醫生話bb的腦水有9.6 (到10就超過)

有人話腦水自己會慢慢冇甘多
究竟係吾係架?
有冇JM試過同樣的情況?
可以一齊分享下嗎?

男爵府

國民生產總值:5716

我照結構既時候都有呢個問題,之後去抽羊水同照BB腦MRI,都搵唔到原因。醫生話有D BB遲D會退,而家淨係可以monitor 住

洋房

Piglymeowbb 發表於 16-11-25 23:34
我照結構既時候都有呢個問題,之後去抽羊水同照BB腦MRI,都搵唔到原因。醫生話有D BB遲D會退,而家淨係可以m ...

我同你的情況差不多
不過醫生就話吾洗抽羊水驗
都係監察住
希望佢會慢慢退水啦

男爵府

mrs_ling 發表於 16-11-26 18:43
我同你的情況差不多
不過醫生就話吾洗抽羊水驗
都係監察住

唉,真係渡日如年,每次做產檢都好擔心

侯爵府

國民生產總值:23925

唔好太擔心住喇,而家仲系正常值之內
再觀察下,放松D~

別墅

國民生產總值:748

mrs_ling 發表於 16-11-24 23:03
今日22周去照結構

我都係,我係孖胎,細孖有腦水多嘅問題,都係9點幾,醫生都係話keep monitor, 無乜野可以做,私家醫生就好似覺得無問題咁,對上一次私家產檢8點幾,但唔知有冇度錯

別墅

Piglymeowbb 發表於 16-11-25 23:34
我照結構既時候都有呢個問題,之後去抽羊水同照BB腦MRI,都搵唔到原因。醫生話有D BB遲D會退,而家淨係可以m ...

點解叫你bb照MRI嘅?你bb腦水幾多?

男爵府

miffypui 發表於 16-11-26 22:07
點解叫你bb照MRI嘅?你bb腦水幾多?

佢啱啱超過10,醫生驚佢腦部會有其他結構問題同染色體問題,所以建議我照BB腦同抽羊水

別墅

Piglymeowbb 發表於 16-11-27 06:52
佢啱啱超過10,醫生驚佢腦部會有其他結構問題同染色體問題,所以建議我照BB腦同抽羊水
...

咁最後結果如何呀?

侯爵府

國民生產總值:22349

咁你有冇問醫生應該注意d咩?而家係咪都係正常範圍架?

男爵府

miffypui 發表於 16-11-28 20:30
咁最後結果如何呀?

搵唔到原因,都無野可以做到,淨係可以monitor 住

洋房

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
Piglymeowbb 發表於 16-11-28 22:02
搵唔到原因,都無野可以做到,淨係可以monitor 住

大家既情況差吾多啊 我尋日去檢查完都係9點幾 冇多冇少 諗緊做吾做無創性驗染色體測試好

男爵府

mrs_ling 發表於 16-11-30 14:52

大家既情況差吾多啊 我尋日去檢查完都係9點幾 冇多冇少 ...

即係nifty or T21?我抽左羊水,做埋DNA chip,安心D

洋房

Piglymeowbb 發表於 16-11-30 16:36
即係nifty or T21?我抽左羊水,做埋DNA chip,安心D

我遲幾日做nifty

複式洋房

國民生產總值:219

mrs_ling 發表於 16-11-24 23:03
今日22周去照結構

我囝個時岩岩10,睇左幾個醫生都答唔到我會點,個時真係嚇死我,最尾個醫生比左封信叫我即刻去睇林勇行,佢睇完次後話係基因問題唔洗擔心!所以你都可以試下睇佢!加油!

男爵府

Meig 發表於 16-11-30 17:36

我囝個時岩岩10,睇左幾個醫生都答唔到我會點,個時真係嚇死 ...

我果時搵林勇行照結構,佢話我知10.xmm,因為超過10,佢建議我抽羊水同照腦MRI....佢同我講情況有D擔心,做晒所有野,搵唔到原因。我同老公决定相信BB,而家每次檢查都monitor 住

男爵府

mrs_ling 發表於 16-11-30 17:00
我遲幾日做nifty

祝福樓主同BB

男爵府

我囝個時岩岩10,睇左幾個醫生都答唔到我會點,個時真係嚇死 ...

點解係基因問題?

洋房

我都係林勇行醫生照左結構 都係監察住個情況 差吾多24週了 諗住做埋nifty安心的

複式洋房

國民生產總值:219

Piglymeowbb 發表於 16-11-30 17:48
點解係基因問題?

我都唔知呀,我又無問,醫生話無事我就無唸咁多!
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎