用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

今日: 19|主題: 82235

bb快三個月大,仲未捉摸到佢係肚餓定扭計

複式洋房

國民生產總值:182

Bb食奶食半個鐘,有時食到訓著左,放低佢又比佢發現左,再餵佢又照食,不停放低又食放低又食,佢其實係吸啜求安慰?因為佢啜得吾係咁用力
有時見佢自己甩嘴,我就放低佢由佢自己玩,過多十幾分鐘又喊,我又比佢啜,佢又會啜
但有時見佢叫兩聲又啜晒手,諗住餵左都有一段時間,咁我諗住再餵佢,佢又吾肯食
係米我成日都比佢啜,搞到宜加要成日啜住啲野?
但我試過比奶嘴佢啜,佢吐返出黎
好難捉摸丫,我奶奶話佢係食吾飽
大家既寶寶係米都係咁?
你地會點做嫁?

王國熱話
慢性蕁麻疹
濕疹覆發 眼腫了 幾耐吸一次枕頭床單塵蟎
敏感兒家長揮手區
求救!!!bb濕疹好嚴重

別墅

國民生產總值:548

回覆:bb快三個月大,仲未捉摸到佢係肚餓定扭計

我唸佢似求安撫要啜多過真係飲,如果係飲你應該聽到佢吞聲!

大宅

國民生產總值:4122

回覆樓主:

應該純粹想啜住瞓!我女都係咁,我明知佢無飲,但唔俾佢又喊,奶咀又唔要,我都無哂辦法!我打算唔眼瞓就係張床俾佢自助餐,眼瞓就用樽餵

複式洋房

Jmachi 發表於 16-11-26 00:43
我唸佢似求安撫要啜多過真係飲,如果係飲你應該聽到佢吞聲!

人肉奶嘴...

複式洋房

鰻魚壽司 發表於 16-11-26 02:57
應該純粹想啜住瞓!我女都係咁,我明知佢無飲,但唔俾佢又喊,奶咀又唔要,我都無哂辦法!我打算唔眼瞓就係 ...

咁落去家務都做吾到

複式洋房

國民生產總值:122

我bb都就泥三個月 之前有幾個星期又係咁 我不斷以為佢肚餓 夜晚唔訓教係咁餵餵到我人就癲 佢又唔訓 隔一個鐘又餵 夜晚餵兩三次 結果打兩個月針見姑娘比佢叫我唔好再係咁餵 叫我狠心唔比佢啜 話我餵既餐數算多 覺得佢係想啜我 話我繼續係咁餵bb會變肥妹 我bb本身係食奶幾快果d 重又重得好 姑娘話佢食15分鐘應該飽

個個bb情況都唔同 你都可以問下健康院姑娘
不過暫時聽落都似變左人肉奶咀

民房

國民生產總值:29

gee12 發表於 16-11-28 18:15
咁落去家務都做吾到

係咁㗎啦hahaha

民房

國民生產總值:29

呢個年紀應該飲完就瞓,佢可能未瞓得穏,試吓用澳洲呢隻LoveToDream嘅swaddle,或者包實個BB,應該會好啲

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

複式洋房

國民生產總值:159

chingyan0524 發表於 16-11-29 18:11
我bb都就泥三個月 之前有幾個星期又係咁 我不斷以為佢肚餓 夜晚唔訓教係咁餵餵到我人就癲 佢又唔訓 隔一個 ...

咁姑娘係咪叫你定時餵奶啦?
我Bb中午或著夜晚一段時間都要一個鐘就餵一次,本來係3個鐘食一次㗎嘛

複式洋房

國民生產總值:159

gee12 發表於 16-11-24 23:03
Bb食奶食半個鐘,有時食到訓著左,放低佢又比佢發現左,再餵佢又照食,不停放低又食放低又食,佢其實係吸 ...

有時帶啊B行下、洗下PatPat轉移注意力,再Tum BB訓會唔會好D?我有時都要抱好耐先可以放低BB

複式洋房

國民生產總值:122

GinLiwong 發表於 16-11-30 17:34
咁姑娘係咪叫你定時餵奶啦?
我Bb中午或著夜晚一段時間都要一個鐘就餵一次,本來係3個鐘食一次㗎嘛
...

佢又冇講到明定時餵 只係話唔好成晚係咁比佢食 要狠心d
或者你可以試下分散佢注意力同佢傾下計玩下?有時佢口擘擘又真係唔係肚餓我試過特登夜晚果餐用樽餵 一個鐘後已經口擘擘我唯有同佢傾下計玩下 真係唔訓又點抱都喊的話 就盡量拖到三個鐘先餵

洋房

國民生產總值:70

我個女都係三個月,肚餓就嫌出奶慢唔肯埋身,眼訓一定要啜住我黎訓,出奶會發脾氣,生活已經得返個女咩都做唔到....好慘

複式洋房

國民生產總值:217

gee12 發表於 16-11-24 23:03
Bb食奶食半個鐘,有時食到訓著左,放低佢又比佢發現左,再餵佢又照食,不停放低又食放低又食,佢其實係吸 ...

我BB兩個半月大,頭個幾月我都係拒張大口我就比,因為打算埋身刺激多D奶,但之後當我發覺明明我pump出黎夠奶,點解拒會拒會成日索食甘,之後我就買左奶嘴比拒。其實一開始拒地係唔識食,拒地好快會吐返出黎,但要導拒食,要按住唔放手,要試好多次拒地先會識。
同埋唔會係我比奶嘴拒,會由其他人比。等BB知道肚餓先要找媽媽,埋身啜。

複式洋房

國民生產總值:292

我bb快三個月大時就開始鐘意啜手, 食完奶即刻就啜, 佢啜手唔代表肚餓, 係真係鐘意啜手, 比安撫奶咀同牙膠都係吐返出來, 只係鐘意啜手指, 仲要啜到jep jep 聲, 健康院姑娘話係正常, 依段期間嘅bb開始鐘意食手, 係安全感需要.
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎