用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 5552|主題: 869548

霸氣大劉再度回應:[呂麗君是說謊的女人!]  

珍珠宮

國民生產總值:31851

劉鑾雄(大劉)再婚,揀定甘比做劉太,已分手兩年嘅女友呂麗君送上祝福,稱:「當然希望他幸福快樂,快樂是最好的療傷!」

不過婚訊曝光後,再生枝節。昨日有報道指呂麗君嘅20億富婆係「掛名」,名下冇私人物業;又指大劉所贈之Hermès手袋,在公開場合「露面」後,大劉會收番;報道更指,大劉女兒所收之巨型藍鑽石「The Zoe Diamond」、紅寶石「Zoe Red」等,都係大劉代為「保管」云云。
報道一出,大劉即怒轟有人混淆視聽,更發誓稱:「我收番任何一個包包就絕子絕孫,我買Hermès用咗幾億,送畀呂麗君嘅Hermès超過200個。」(新聞連結: http://bit.ly/2gBaRBr )
大劉噚日同《蘋果》講除200個Hermes名貴手袋、物業、大量現金同珠寶畀呂麗君,全部都有晒支票紀錄冇花假;今日大劉再爆料,稱曾經送過唔少鑽石珠寶俾呂麗君,包括有一粒5,000萬黃鑽、一粒4,000萬粉紅鑽同一粒幾千萬紅寶石及珍珠鏈等,珠寶市價約2至3億,全部送出去都冇收番。
大劉並向本報提供一封於2013年7月嘅法律文件,標題為「Gift of Jewelry」,由呂麗君簽收,稱她接受大劉餽贈之8件名貴珠寶為禮物。文件中有晒呂麗君簽名同律師見證,並詳列珠寶卡數、購入地方、購入價,且附有珠寶鑑證報告、當時購買的支票紀錄,資料齊全。
上述珠寶鑽飾全部購自佳士得、蘇富比同周大福,8件珠寶購入價合共約1億7百多萬,今日大劉並請來珠寶鑑證估價,這批珠寶,現已升值到近2億,有晒呂麗君簽收,證據確鑿。
今日大劉接受《蘋果》獨家訪問時,要提證篤爆對方係「說謊的女人」:「我最憎俾人屈!仲要講到我咁cheap要收番送俾人嘅名牌包,有人又話自己係『掛名富婆』,我O依家送俾佢嘅珠寶列晒清單出嚟!當年送嘅時候值億幾,今日再搵人估值,已升值過2億,另外送嘅現金、加埋其他嘢超過20億!如果有人要繼續搞小動作同扮窮,我仲可以有好多證據可以show出嚟!咁大家就知道誰是說謊的女人。」

附表:大劉餽贈予呂麗君的8件珠寶
1.4.08卡梨形粉紅鑽石戒指
04年以$15,070,400購入
2.海螺珍珠鑽石頸鏈
04年以$2,975,750購入
3.10.39卡長方形黃鑽戒指
04年以$1,244,000瑞士法郎(約$8,292,654)購入
4.37.52卡紅寶鑽石戒指
06年以$9,640,000購入
5.10.07卡圓鑽
08年以U$1,691,760(約$13,195,728)購入
6.分別重6.07及6.08卡圓鑽耳環
09年以U$1,215,000(約$9,477,000)購入
7.25.06卡主石鑽石頸鍊
08年以U$5,012,000(約39,093,600)購入
8.翡翠手鐲
95年以$9,700,000購入

珊瑚宮

國民生產總值:102952

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 2015xmas

為咗絕個女人後路, 劉生同佢玩到底!!!

大宅

國民生產總值:1513

子爵府

國民生產總值:12699

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 2015xmas

真係煩到嘔,老實說,如果我係吕小姐啲仔囡,我都唔會嗌咁嘅老豆!唔駛啊媽教,見到自己老豆成日係另外個住家咁高調,作為仔囡有咩感受?而家仲要周圍唱自己啊媽

大宅

國民生產總值:4342

回覆:霸氣大劉再度回應:[呂麗君是說謊的女人!]

真係唔好得罪呢個男人!

wcpcelia    發表於 16-11-25 08:25

珍珠宮

國民生產總值:34665

畀面勳章 環保接龍勳章

我只能講事出必有因

同埋大流又唔係無兒無女 會驚無兒無女咩

你唔叫大把人叫

男爵府

國民生產總值:9275

-bella- 發表於 16-11-24 23:19
劉鑾雄(大劉)再婚,揀定甘比做劉太,已分手兩年嘅女友呂麗君送上祝福,稱:「當然希望他幸福快樂,快樂是 ...

好小家,日日都見到個大男人恰個女人仔,
步署左斷個女人後路咪算咯,何必似住自己有錢蝦人蝦到咁儘呢?

珍珠宮

國民生產總值:47500

樂桃猴年勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 2015xmas

我覺得係個女人貪得無厭!

琥珀宮

國民生產總值:185312

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 2015xmas

回覆樓主:

我覺得應該係呂小姐又做左d野令大劉要做到咁絕

琥珀宮

國民生產總值:185312

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 2015xmas

babyhowie 發表於 16-11-24 23:36

agree

珊瑚宮

國民生產總值:102952

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 2015xmas

個女人放風話自己無物業, 掛名富婆, 劉生聽到就知佢玩咩, 反擊佢好正常!

水晶宮

國民生產總值:58460

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

回覆樓主:

呢個係性格,俾人屈,真係無沒完沒了咁玩落去。劉生係做得出唔怕認,亦都唔理人地閒話,但身為佢(曾經)既女人,應該知少說話啦。

wcpcelia    發表於 16-11-25 08:26
mother904    發表於 16-11-25 07:05
不知所謂的乙陸!!!

大宅

國民生產總值:2256

可能病緊時俾呂小姐激到一肚氣,身體一好返就一次過爆晒出嚟

男爵府

國民生產總值:7426

引用:我覺得係個女人貪得無厭!

原帖由 babyhowie 於 16-11-24 發表
享盡榮華富貴,個女人又唔望自己咩樣,而家全世界都知佢幾醜

侯爵府

國民生產總值:24864

回覆樓主:

兩個都信唔過

大宅

國民生產總值:2392

回覆樓主:

正,再講多D,show 多D証據,日日有戲追

sumlam    發表於 16-11-25 01:40

侯爵府

國民生產總值:23197

當年佢話覺得呂好純,見到劉生今日甘真系好笑

男爵府

國民生產總值:9273

回覆樓主:

恰女人仔
大瘤知佢請定晒律師團想分佢身家喎
女人仔,笑死

男爵府

國民生產總值:7328

babyhowie 發表於 16-11-24 23:36

如果吾係誰放風話手袋要收回放入櫃、又話屋企有家底老豆開化工工廠

男爵府

國民生產總值:9133

180 發表於 16-11-24 23:40
agree
老實講, 我係女人都唔幫女小姐, 佢唔係搞咁多野, 駛乜迫到人出招? 先撩者賤, 我倒唔認為因為對方係女人就要讓佢, 雖則我都認為大劉去得太盡, 佢份人一向都有仇必報架喇, 又唔係第一日知, 何必自招煩惱, 感情無左就係無左, 出咩聲明都返唔到轉頭架喇, 唉......

女既比我感覺係為度氣多D, 但當日佢跟得呢個男人就已知, 即使無甘比, 都唔一定會輪到自己架喇, 係自己成日想多左 only?

男既又唔怕 where 爛面個下好野....真係服, 拎埋証據出來, 又睇下女小姐再聲明D 乜? 個簽名唔係自己既 (可能)

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎