自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

珍珠宮

劉鑾雄(大劉)再婚,揀定甘比做劉太,已分手兩年嘅女友呂麗君送上祝福,稱:「當然希望他幸福快樂,快樂是最好的療傷!」

不過婚訊曝光後,再生枝節。昨日有報道指呂麗君嘅20億富婆係「掛名」,名下冇私人物業;又指大劉所贈之Hermès手袋,在公開場合「露面」後,大劉會收番;報道更指,大劉女兒所收之巨型藍鑽石「The Zoe Diamond」、紅寶石「Zoe Red」等,都係大劉代為「保管」云云。
報道一出,大劉即怒轟有人混淆視聽,更發誓稱:「我收番任何一個包包就絕子絕孫,我買Hermès用咗幾億,送畀呂麗君嘅Hermès超過200個。」(新聞連結: http://bit.ly/2gBaRBr )
大劉噚日同《蘋果》講除200個Hermes名貴手袋、物業、大量現金同珠寶畀呂麗君,全部都有晒支票紀錄冇花假;今日大劉再爆料,稱曾經送過唔少鑽石珠寶俾呂麗君,包括有一粒5,000萬黃鑽、一粒4,000萬粉紅鑽同一粒幾千萬紅寶石及珍珠鏈等,珠寶市價約2至3億,全部送出去都冇收番。
大劉並向本報提供一封於2013年7月嘅法律文件,標題為「Gift of Jewelry」,由呂麗君簽收,稱她接受大劉餽贈之8件名貴珠寶為禮物。文件中有晒呂麗君簽名同律師見證,並詳列珠寶卡數、購入地方、購入價,且附有珠寶鑑證報告、當時購買的支票紀錄,資料齊全。
上述珠寶鑽飾全部購自佳士得、蘇富比同周大福,8件珠寶購入價合共約1億7百多萬,今日大劉並請來珠寶鑑證估價,這批珠寶,現已升值到近2億,有晒呂麗君簽收,證據確鑿。
今日大劉接受《蘋果》獨家訪問時,要提證篤爆對方係「說謊的女人」:「我最憎俾人屈!仲要講到我咁cheap要收番送俾人嘅名牌包,有人又話自己係『掛名富婆』,我O依家送俾佢嘅珠寶列晒清單出嚟!當年送嘅時候值億幾,今日再搵人估值,已升值過2億,另外送嘅現金、加埋其他嘢超過20億!如果有人要繼續搞小動作同扮窮,我仲可以有好多證據可以show出嚟!咁大家就知道誰是說謊的女人。」

附表:大劉餽贈予呂麗君的8件珠寶
1.4.08卡梨形粉紅鑽石戒指
04年以$15,070,400購入
2.海螺珍珠鑽石頸鏈
04年以$2,975,750購入
3.10.39卡長方形黃鑽戒指
04年以$1,244,000瑞士法郎(約$8,292,654)購入
4.37.52卡紅寶鑽石戒指
06年以$9,640,000購入
5.10.07卡圓鑽
08年以U$1,691,760(約$13,195,728)購入
6.分別重6.07及6.08卡圓鑽耳環
09年以U$1,215,000(約$9,477,000)購入
7.25.06卡主石鑽石頸鍊
08年以U$5,012,000(約39,093,600)購入
8.翡翠手鐲
95年以$9,700,000購入

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

為咗絕個女人後路, 劉生同佢玩到底!!!

男爵府

伯爵府

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

真係煩到嘔,老實說,如果我係吕小姐啲仔囡,我都唔會嗌咁嘅老豆!唔駛啊媽教,見到自己老豆成日係另外個住家咁高調,作為仔囡有咩感受?而家仲要周圍唱自己啊媽

子爵府

回覆:霸氣大劉再度回應:[呂麗君是說謊的女人!]

真係唔好得罪呢個男人!

wcpcelia    發表於 16-11-25 08:25

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

我只能講事出必有因

同埋大流又唔係無兒無女 會驚無兒無女咩

你唔叫大把人叫

子爵府

-bella- 發表於 16-11-24 23:19
劉鑾雄(大劉)再婚,揀定甘比做劉太,已分手兩年嘅女友呂麗君送上祝福,稱:「當然希望他幸福快樂,快樂是 ...

好小家,日日都見到個大男人恰個女人仔,
步署左斷個女人後路咪算咯,何必似住自己有錢蝦人蝦到咁儘呢?

水晶宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我覺得係個女人貪得無厭!

琥珀宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

我覺得應該係呂小姐又做左d野令大劉要做到咁絕
如晴報或任何記者刊登此留言, 必追究。因為我唔認為係度講就預左比人抄!!!

琥珀宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

babyhowie 發表於 16-11-24 23:36

agree
如晴報或任何記者刊登此留言, 必追究。因為我唔認為係度講就預左比人抄!!!

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

個女人放風話自己無物業, 掛名富婆, 劉生聽到就知佢玩咩, 反擊佢好正常!

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

回覆樓主:

呢個係性格,俾人屈,真係無沒完沒了咁玩落去。劉生係做得出唔怕認,亦都唔理人地閒話,但身為佢(曾經)既女人,應該知少說話啦。

wcpcelia    發表於 16-11-25 08:26
mother904    發表於 16-11-25 07:05
不知所謂的乙陸!!!

子爵府

可能病緊時俾呂小姐激到一肚氣,身體一好返就一次過爆晒出嚟

侯爵府

引用:我覺得係個女人貪得無厭!

原帖由 babyhowie 於 16-11-24 發表
享盡榮華富貴,個女人又唔望自己咩樣,而家全世界都知佢幾醜

水晶宮

回覆樓主:

兩個都信唔過

侯爵府

回覆樓主:

正,再講多D,show 多D証據,日日有戲追

sumlam    發表於 16-11-25 01:40

珍珠宮

當年佢話覺得呂好純,見到劉生今日甘真系好笑

伯爵府

回覆樓主:

恰女人仔
大瘤知佢請定晒律師團想分佢身家喎
女人仔,笑死

侯爵府

babyhowie 發表於 16-11-24 23:36

如果吾係誰放風話手袋要收回放入櫃、又話屋企有家底老豆開化工工廠

子爵府

2024年龍年勳章

180 發表於 16-11-24 23:40
agree
老實講, 我係女人都唔幫女小姐, 佢唔係搞咁多野, 駛乜迫到人出招? 先撩者賤, 我倒唔認為因為對方係女人就要讓佢, 雖則我都認為大劉去得太盡, 佢份人一向都有仇必報架喇, 又唔係第一日知, 何必自招煩惱, 感情無左就係無左, 出咩聲明都返唔到轉頭架喇, 唉......

女既比我感覺係為度氣多D, 但當日佢跟得呢個男人就已知, 即使無甘比, 都唔一定會輪到自己架喇, 係自己成日想多左 only?

男既又唔怕 where 爛面個下好野....真係服, 拎埋証據出來, 又睇下女小姐再聲明D 乜? 個簽名唔係自己既 (可能)

首頁
12345...6

尾頁

跳至