用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

產前產後 今日: 17|主題: 236401

胎水多

洋房

國民生產總值:58

今日38週,產檢醫生話胎水多,請問大家知唔知胎水多會點架?

別墅

國民生產總值:612

我朋友胎水多, 要即刻入院催生....

別墅

國民生產總值:861

KatyS 發表於 16-11-25 00:07
今日38週,產檢醫生話胎水多,請問大家知唔知胎水多會點架?

想問下你胎水有幾多,係唔係在私家醫生講的?

洋房

lovebaby925 發表於 16-11-25 15:03
想問下你胎水有幾多,係唔係在私家醫生講的?

政府醫生講架,佢話25cm

別墅

GF1BABY 發表於 16-11-25 11:39
我朋友胎水多, 要即刻入院催生....

點解胎水多都要催生,我見到其他人講胎水小先要催生?

別墅

KatyS 發表於 16-11-25 15:05
政府醫生講架,佢話25cm

你係邊間政府檢查呀?我36週都係摸肚,冇講有幾多胎水,係私家話比我講18cm。

洋房

lovebaby925 發表於 16-11-25 15:10
你係邊間政府檢查呀?我36週都係摸肚,冇講有幾多胎水,係私家話比我講18cm。
...

我係廣華,因為有其他麻煩野,所以每次產檢都有照,尋日醫生話胎水多,一週前個產檢都無話多既

大宅

國民生產總值:1269

胎水多最危險嘅情況係穿水時沖左條臍帶出尼,咁bb就好危險!所以胎水多會催生囉!

別墅

國民生產總值:612

lovebaby925 發表於 16-11-25 15:05
點解胎水多都要催生,我見到其他人講胎水小先要催生?

我無詳細問我朋友, 佢果時37週,例檢時醫生無啦啦話佢胎水多, 就叫佢入院準備催生喇...(我估計係我朋友屬於 high risk...)

大宅

國民生產總值:1316

我上一胎36wks 健康院話我胎水多,轉介威院即照。 e生話如果大穿水時有機沖左條臍帶出來BB會缺氧,要求我馬上入院住到生。

從來冇講要催生,結果我37W5 生的
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎