用戶登入

找回密碼 | 註冊

強烈季候風信號現正生效 - 資料由天文台提供
21oC.93%

義工

自由講場 今日: 6226|主題: 938766

一轉季,身邊好多人病。

男爵府

國民生產總值:7961

熱血金章 BKXmas勳章

由其小孩,我見我仔班好幾個病,有個女同學戴住囗罩一星期都返學,尋日接放學見佢咳到作嘔,個仔又話係課室有個男同學係垃圾桶嘔,另外有一位熟d既同學b發燒,食左藥都吾退,入急症,係流感,佢就無返學,係屋企燒左四日,今日先好點。
上星期六我仔無啦啦發燒,又話腳痛(肌肉痛),好彩觀察左一日,食左屋企退燒藥,第二日正常,我上網睇病徵,好怕佢係乙型流感,tounchwood第二朝到而家無事,可以身體抵抗到病毒。

但我想講,學校d菌好勁,冬天冷氣較25恆溫,又完全吾開窗,真係焗到攬炒一齊輪流病,,唯一可做係增強自身抵抗力。

別墅

國民生產總值:667

BKXmas勳章

我今日都請病假

子爵府

國民生產總值:12567

BKXmas勳章

我感冒食左幸福傷風藥2日,完全無用,頂5順睇醫生原來發燒都5知,sick 左兩日,隔2日又燒過,放工睇醫生話變左氣管炎,食5日抗生素(emoji)咳左三個星期e+仍咳,今天凍d再咳多左…

珍珠宮

國民生產總值:46545

BKXmas勳章

回覆樓主:

我女學校都係,我女全日,只要唔發烧就翻得,個個咳,我女一病完,翻學又黎過,呢個月睇左四次

子爵府

國民生產總值:12002

BKXmas勳章

回覆樓主:

我個仔讀n班,班上好多同學都病左,流好多鼻水同勁咳都仲番學。。。仲要唔帶口罩,反而我個仔冇病就自己帶口罩,但始終d菌太勁,有時個口罩又比個仔整落黎,次次一病幾日,番學幾日又病過

侯爵府

國民生產總值:23270

BKXmas勳章

其實大家識唔識分真病定敏感,
有啲小朋友可能係敏感,唔係病

天珠殿

國民生產總值:936906

開心吸收勳章 2017勳章 BKXmas勳章 活躍勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 2017媽媽節 15週年勳章 親子王國15週年勳章

大家保重
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎