用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 445|主題: 869763

內地漢搭紅的入機場冇畀錢逃去 遭綠的撞斃  

男爵府

國民生產總值:8209

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20161125/bkn-20161125003122336-1125_00822_001.html
【on.cc 東網專訊】赤鱲角機場昨晚發生離奇車禍,一名內地漢於尖沙咀飲酒消遣後,帶醉截乘的士抵機場後未有付款逃去,司機報案求助,醉漢在警員接報追蹤其下落之際,於馬路遭一輛新界的士撞飛,重創倒地,送院搶救後不治,警方正調查意外原因。

死者王棟(41歲),身懷內地身份證,現場地上遺下一張疑屬於內地房地產經紀的名片,至於該張名片持有人是否與死者認識,有待警方調查。此外,警方正設法聯絡王的家人,以了解其身世背景。昨晚9時許,王於尖沙咀飲酒耍樂,其後結賬離去,並截乘一輛紅的前往赤鱲角機場。當的士抵埗後疑有人未付車資逃去,司機隨即報案求助。警員接報到現場,並向司機了解事發經過;期間,接報附近有車禍發生,當警員趕抵車禍現場後,證實傷者為坐「霸王車」姓王內地男子。據調查所得,王於暢旺路行車天橋對下位置,遭一輛沿機場路往機場南交匯處方向駛至新界的士撞倒,然後拋上車頭冚,撼爆擋風玻璃,再反彈至兩米外,頭部受傷昏迷,流下大攤鮮血,一對皮鞋亦甩脫,分別飛到車前及車後,路面留下約10米煞車痕,姓萬的士司機報案。涉事的士車頭裝有車Cam,警員檢走記憶卡查看有否拍下案發過程。

王當場昏迷倒臥血泊中,由救護車送院經搶救後,延至凌晨零時23分不治,萬涉嫌危險駕駛引致他人死亡被捕,新界南總區交通部特別調查隊跟進。警方呼籲任何人如目睹意外發生或有任何資料提供,可致電與負責調查交通部聯絡。

無言

funfun759    發表於 16-11-25 15:54

複式洋房

國民生產總值:342

姓萬呢個司機行緊咩衰運

水晶宮

國民生產總值:56263

回覆樓主:

如果我話...抵佢.....會唔會好衰

大宅

國民生產總值:2946

三個入都黑仔

公爵府

國民生產總值:28960

動物勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章 2015xmas

fatchu@home 發表於 16-11-25 08:11
其實我有....同感
綠的司機好無辜

侯爵府

國民生產總值:24926

karenlyk 發表於 16-11-25 08:38
其實我有....同感
綠的司機好無辜

直情比佢害死啦

大宅

國民生產總值:2676

傻貓貓 發表於 16-11-25 06:59
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20161125/bkn-20161125003122 ...

兩個司機真係慘

男爵府

國民生產總值:8516

講真,坐車成日見到d行人,係唔應該有人行的地方突然衝出來過馬路。架車停到切,就大家好。停唔切,分分鐘連環撞,大家陪佢一獲熟。

彩鑽殿

國民生產總值:801743

動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 活躍勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章

子爵府

國民生產總值:12449

回覆 fatchu@home 的帖子

我同你想法一樣

伯爵府

國民生產總值:17716

累死個綠的司機

水晶宮

國民生產總值:68272

動物勳章 醒目開學勳章

塵世間最開心既事...........係當一樣好好食既野擺响你面前,而你又可以安心進食﹗如果你要响呢件事度加一個字﹗我只諗到一個"正"字﹗﹗﹗    ...

男爵府

國民生產總值:6212

fatchu@home 發表於 16-11-25 08:11
認同..... 會唔會好衰

水晶宮

國民生產總值:50425

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 2015xmas

傻貓貓 發表於 16-11-25 06:59
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20161125/bkn-20161125003122 ...

累埋個綠的司機孭咗不小心駕駛引致他人死亡條罪,正一累人累物!

fatchu@home    發表於 16-11-25 10:04

子爵府

國民生產總值:14307

2015xmas 畀面勳章

會人命是好重要
他只是逃避比車錢
又不是做了什麽天理難容的事
唔需要拎條命去填

珊瑚宮

國民生產總值:109691

ILLUMA Inspired by Nature勳章 動物勳章 最關心BB問題熱投勳章 樂桃猴年勳章 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 DHA勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 2015xmas

iamlazy 發表於 16-11-25 08:40
直情比佢害死啦

有人飲大左,亂咁中(我估)

珍珠宮

國民生產總值:32304

維仔媽媽 發表於 16-11-25 09:37
會人命是好重要
他只是逃避比車錢
又不是做了什麽天理難容的事

但綠的仲無辜、紅的只係金錢損失算好彩....

子爵府

國民生產總值:14307

2015xmas 畀面勳章

luckybaby2011 發表於 16-11-25 09:40
但綠的仲無辜、紅的只係金錢損失算好彩....
同意
綠的是無辜

意外是意料之外

雖然一切都因為他走的士數引起
但命都無了
點可以話人抵死呢
成件事代價最大系他

侯爵府

國民生產總值:21016

回覆:內地漢搭紅的入機場冇畀錢逃去 遭綠的撞斃

唉,天意

別墅

國民生產總值:502

回覆樓主:

搭的士去機場但又唔係入機場
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎