自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

內地漢搭紅的入機場冇畀錢逃去 遭綠的撞斃
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20161125/bkn-20161125003122336-1125_00822_001.html
【on.cc 東網專訊】赤鱲角機場昨晚發生離奇車禍,一名內地漢於尖沙咀飲酒消遣後,帶醉截乘的士抵機場後未有付款逃去,司機報案求助,醉漢在警員接報追蹤其下落之際,於馬路遭一輛新界的士撞飛,重創倒地,送院搶救後不治,警方正調查意外原因。

死者王棟(41歲),身懷內地身份證,現場地上遺下一張疑屬於內地房地產經紀的名片,至於該張名片持有人是否與死者認識,有待警方調查。此外,警方正設法聯絡王的家人,以了解其身世背景。昨晚9時許,王於尖沙咀飲酒耍樂,其後結賬離去,並截乘一輛紅的前往赤鱲角機場。當的士抵埗後疑有人未付車資逃去,司機隨即報案求助。警員接報到現場,並向司機了解事發經過;期間,接報附近有車禍發生,當警員趕抵車禍現場後,證實傷者為坐「霸王車」姓王內地男子。據調查所得,王於暢旺路行車天橋對下位置,遭一輛沿機場路往機場南交匯處方向駛至新界的士撞倒,然後拋上車頭冚,撼爆擋風玻璃,再反彈至兩米外,頭部受傷昏迷,流下大攤鮮血,一對皮鞋亦甩脫,分別飛到車前及車後,路面留下約10米煞車痕,姓萬的士司機報案。涉事的士車頭裝有車Cam,警員檢走記憶卡查看有否拍下案發過程。

王當場昏迷倒臥血泊中,由救護車送院經搶救後,延至凌晨零時23分不治,萬涉嫌危險駕駛引致他人死亡被捕,新界南總區交通部特別調查隊跟進。警方呼籲任何人如目睹意外發生或有任何資料提供,可致電與負責調查交通部聯絡。

無言

funfun759    發表於 16-11-25 15:54

別墅

姓萬呢個司機行緊咩衰運

翡翠宮

回覆樓主:

如果我話...抵佢.....會唔會好衰

男爵府

三個入都黑仔

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

fatchu@home 發表於 16-11-25 08:11
其實我有....同感
綠的司機好無辜

水晶宮

karenlyk 發表於 16-11-25 08:38
其實我有....同感
綠的司機好無辜

直情比佢害死啦

子爵府

傻貓貓 發表於 16-11-25 06:59
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20161125/bkn-20161125003122 ...

兩個司機真係慘

水晶宮

講真,坐車成日見到d行人,係唔應該有人行的地方突然衝出來過馬路。架車停到切,就大家好。停唔切,分分鐘連環撞,大家陪佢一獲熟。

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

伯爵府

回覆 fatchu@home 的帖子

我同你想法一樣

伯爵府

累死個綠的司機

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

子爵府

開心吸收勳章

fatchu@home 發表於 16-11-25 08:11
認同..... 會唔會好衰

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

傻貓貓 發表於 16-11-25 06:59
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20161125/bkn-20161125003122 ...

累埋個綠的司機孭咗不小心駕駛引致他人死亡條罪,正一累人累物!

fatchu@home    發表於 16-11-25 10:04

珍珠宮

畀面勳章

會人命是好重要
他只是逃避比車錢
又不是做了什麽天理難容的事
唔需要拎條命去填

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

iamlazy 發表於 16-11-25 08:40
直情比佢害死啦

有人飲大左,亂咁中(我估)

水晶宮

維仔媽媽 發表於 16-11-25 09:37
會人命是好重要
他只是逃避比車錢
又不是做了什麽天理難容的事

但綠的仲無辜、紅的只係金錢損失算好彩....

珍珠宮

畀面勳章

luckybaby2011 發表於 16-11-25 09:40
但綠的仲無辜、紅的只係金錢損失算好彩....
同意
綠的是無辜

意外是意料之外

雖然一切都因為他走的士數引起
但命都無了
點可以話人抵死呢
成件事代價最大系他

公爵府

回覆:內地漢搭紅的入機場冇畀錢逃去 遭綠的撞斃

唉,天意

大宅

2024年龍年勳章