用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由報料 今日: 40|主題: 242959

小朋友去澳門一定要回港證?

大宅

國民生產總值:4984

剛醒起,明天去澳門,4歲冇回港證,有身份證,特區護照可以嗎?謝謝!

王國熱話
10月尾又要考試啦~想收集呢兩個月小學常...
整壽司問題
怪味糖邊度買?
聖誕去韓國,邊度有平靚正既雪褸雪褲賣

大宅

國民生產總值:1057

回覆:小朋友去澳門一定要回港證

可以。

大宅

國民生產總值:3981

畀面勳章

回覆:小朋友去澳門一定要回港證

可以用身份證+passport

wcpcelia    發表於 16-11-25 12:02
8w1d - 1.68cm
11w5d - 5.15cm
13w2d - 6.3cm
17w5d - 169g
20w5d - 382g
25w5d - 798g
30w5d - 2.86lbs
35w5d - 5.11lbs
38w1d - 5.72lbs
阿 B 喺29/9/2010出世 la ^^ 2.65kg

子爵府

國民生產總值:13422

動物勳章

baby2046 發表於 16-11-25 08:29
剛醒起,明天去澳門,4歲冇回港證,有身份證,特區護照可以嗎?謝謝!
特區護照就得

大宅

國民生產總值:4984

回覆 mamingyin72 的帖子

好彩,記得早好多年亞女有特區護照都要申請回港證,唔該各位

翡翠宮

國民生產總值:93840

引用:回覆 mamingyin72 的帖子好彩,記得早好多

原帖由 baby2046 於 16-11-25 發表
回覆 mamingyin72 的帖子

好彩,記得早好多年亞女有特區護照都要申請回港證,唔該各位 ...
十幾年前都係只用passport +ID 已可過關。

男爵府

國民生產總值:9988

小朋友用hkid+passport就可以出入澳門
2011年11月媽媽
2014年02月準媽媽

大宅

國民生產總值:1849

可以,上星期先去完

子爵府

國民生產總值:11977

DHA勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

引用:剛醒起,明天去澳門,4歲冇回港證,有身份

原帖由 baby2046 於 16-11-25 發表
可以呀!

伯爵府

國民生產總值:19589

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
hellohellojenny 發表於 16-11-25 09:34
小朋友用hkid+passport就可以出入澳門

Del

大宅

國民生產總值:4720

mamingyin72 發表於 16-11-25 08:36
可以用身份證+passport

如家長不是同行去澳門,小朋友只係同姑媽一齊過關,可以嗎?

翡翠宮

國民生產總值:93840

引用:Quote:mamingyin72 發表於 16-11-25 08:36

原帖由 chanhiushan 於 16-11-27 發表
如家長不是同行去澳門,小朋友只係同姑媽一齊過關,可以嗎?
我地經常帶外甥去只要齊証件就無問題。

伯爵府

國民生產總值:18096

回覆樓主:

路過又想問,去澳門小朋友本passport有冇需要半年有限期既呢?
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎