用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

今日: 40|主題: 49086

琴晚訓訓下發現底褲濕左一隻雞蛋咁大

複式洋房

國民生產總值:479

在底褲後面,是好清的,無咩味,不黏,是尿嗎?

不是胎水嗎?

但我上網睇,如果羊水穿左在上面,就會滲出黎,
穿下面先一次過湧出黎,我唔識分辨呀...

複式洋房

我之前一直都無尿滲...覺得好醜怪...

複式洋房

國民生產總值:225

我以前都無,而家打個黑痴大力啲都滲,好醜

複式洋房

國民生產總值:400

我都尿滲,打個乞痴尿滲,咳一下又滲,激動少少又滲⋯⋯好困擾

男爵府

國民生產總值:6405

回覆樓主:

我都係成日打克痴尿滲

大宅

國民生產總值:1431

滲尿係有味的,樓主依家幾多週呀? 瞓底應該唔會浸尿架。

複式洋房

34周,入左醫院檢查不是羊水,但醫生說臨足月會有呢d分泌物出黎,再有都要再入院檢查

複式洋房

但如果是羊水一定會持續滲出,大家都多多留意

大宅

dandelionkathy 發表於 16-11-25 11:40
但如果是羊水一定會持續滲出,大家都多多留意
樓主,無事就好了,咁醫生有無教你點分羊水定普通分泌呀? 每日都會有分泌,點先算係持續滲出呀?

大宅

國民生產總值:1090

自己唔肯定, 安全起見都係入院check好啲

複式洋房

姑娘同我講胎水反而係清,稀,無味,
太黏反而唔係胎水,其實我聽完都一舊雲

複式洋房

我今次都係清,稀,無味...

複式洋房

如果穿上面就會持續滲出
穿下面就一湧而出

複式洋房

仲有醫生講除非肌肉極鬆弛,否則唔會訓覺時無時識地滲尿,
所以我果d係分泌物,但至於係分泌物定羊水,.要用test paper check

驗我果時有叫我用力咳,睇下再有無滲出

大宅

國民生產總值:1626

回覆 dandelionkathy 的帖子

我38w2時發現護墊濕透,懷疑穿水,第2日產檢醫生用鴨咀check係穿水,但我覺得只算係滲水,即刻入院安排催生了

複式洋房

國民生產總值:136

我38w4 個晚坐係床feel到有野滲一滲,唔知係尿定分泌定羊水,咳又冇再滲,之後個日又冇滲,冇理佢,39w 去醫院check up時話俾醫生知,佢一check真係滲咗,因為滲水過咗24小時要urgent 催生,仲俾姑娘鬧有懷疑點解唔一早入院,好彩仔仔平安健康,但BB一出世就要keep住打針.....

大宅

gallieng 發表於 16-11-25 16:43
我38w4 個晚坐係床feel到有野滲一滲,唔知係尿定分泌定羊水,咳又冇再滲,之後個日又冇滲,冇理佢,39w 去 ...
量有幾多呀? 乾左係唔係無色架?

複式洋房

gallieng 發表於 16-11-25 16:43
我38w4 個晚坐係床feel到有野滲一滲,唔知係尿定分泌定羊水,咳又冇再滲,之後個日又冇滲,冇理佢,39w 去 ...
咁真係有咩去醫院搵陣!

大宅

國民生產總值:1159

我34 week 果陣逢打乞痴、咳都係咁,到35 week果陣仲無啦啦行行下慘,(即刻去廁所睇,都係好似水咁,透明冇尿味)好彩check 左唔係羊水。(醫生都冇講係咩嚟)之後我就成日去廁所痾清佢,直到而家38 week都冇慘過

侯爵府

國民生產總值:24151

dandelionkathy 發表於 16-11-25 14:01
仲有醫生講除非肌肉極鬆弛,否則唔會訓覺時無時識地滲尿,
所以我果d係分泌物,但至於係分泌物定羊水,.要 ...
咁check 完,驗完,醫生仲有咩講啊?
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎