用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 1518|主題: 868814

集體遊戲

大宅

國民生產總值:1077

美麗,聰明與智慧並重JM們 和 型英帥靚CHing們

請教有冇供10幾人玩的集體遊戲(戶內或戶外也可)建議比我丫?
謝謝

人生不是單只為了走到完結 人生是在於怎樣來豐富過程 生命要活得有意義才有價值 生命只活一次不要讓它白過

水晶宮

國民生產總值:70932

BK猜猜猜慶中秋 2015xmas

回覆:集體遊戲

去淘寶淘張彩虹布番來 大人細路都玩得好開心上youtube都有好多彩虹布玩法參考

人與人之間的感情很脆弱~ 珍惜那個能夠讓你做回真正自己既人~ 活在當下!

大宅

回覆 fiona920 的帖子

多謝你, 但趕吾切淘, 因明天要交功課
你有冇建議

人生不是單只為了走到完結 人生是在於怎樣來豐富過程 生命要活得有意義才有價值 生命只活一次不要讓它白過

大宅

國民生產總值:3675

BK Milk勳章

大風吹,仆傻瓜,數字球,狐狸先生幾多點,紅綠燈,麻英捉雞仔....
細個你有玩嘅遊戲咪得囉,又唔洗道具

wcpcelia    發表於 16-11-25 14:23

男爵府

國民生產總值:8624

參考Running Man果d又得唔得?

子爵府

國民生產總值:10669

樂桃猴年勳章 2016夢想成真 育兒性格勳章 畀面勳章 2015xmas

第一時間諗到掉手巾
各位好

禁止訪問

國民生產總值:112

男爵府

國民生產總值:5125

2015xmas

咩年紀?

大宅

多謝各位回應
Running Man果種好似好大陣仗的, 冇人力物力去支持, 我又冇乜睇, 唔知有冇慳水慳力又岩玩

是給成年人玩的

男爵府

國民生產總值:5589

熱血勳章

回覆樓主:

估領袖

珍珠宮

國民生產總值:30595

回覆樓主:

閃避球

子爵府

國民生產總值:11781

RM, 按鉛筆芯,小學生最鐘意

子爵府

國民生產總值:10059

回覆樓主:

我爱hk入面有口難言

大宅

國民生產總值:1132

收買佬;
或者攞D物件 (可以係食得的獎品, 或用品), 出黎叫大家估價錢, 估中或最接近的就可以攞走依份奬

大宅

國民生產總值:3587

大踏步
道具 : 每隊A4 SIZE 咭紙 2張
玩法 : 分成隊伍,開始先放第1張咭紙踏上第1步,然後再鋪上第2張咭紙
行第2步, 這樣 2 張白紙輪流鋪放,行至終點,最快完成之隊伍為勝出。

大火車
道具 : 數字貼字 (由 0- 9)
玩法 : 分成 2隊,分別貼上數字貼字,主持人說出任何4位或5位數字,
最快時間排出為勝出。

大宅

國民生產總值:2384

回覆樓主:

音樂櫈~如10人準備9張櫈,播放1分鐘音樂,大家圍住櫈行,音樂停,大家搶櫈坐,冇櫈者輸。

珊瑚宮

國民生產總值:109577

畀面勳章

回覆樓主:

1。執銀仔:劃條河(約5 - 5.5 尺距離),2人一姐,將1元放對面,以唔掂地為首,攞到銀仔就勝

2。門高:幾人一組,派舊報紙數張,限時內整到高,以最高組勝
3。掉波鞋,用腳飛波鞋,最遠為勝

男爵府

國民生產總值:9929

I9528 發表於 16-11-25 15:42
1。執銀仔:劃條河(約5 - 5.5 尺距離),2人一姐,將1元放對面,以唔掂地為首,攞到銀仔就勝

2。門高:幾 ...

掉波鞋好正

男爵府

國民生產總值:6334

畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 夏天玩到顛 我的育兒心得勳章 2015xmas 樂桃猴年勳章

撕名牌, 辣辣壽司

男爵府

國民生產總值:6659

回覆樓主:

狼人遊戲
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎