用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

家庭理財 今日: 144|主題: 36231

黃金 買唔買得過?

洋房

國民生產總值:38

想做d保守既投資 黃金 買唔買得過? 一年又有幾多里倒?

王國熱話
請問有冇媽媽係養和有催生經驗?
QE生bb的mama, 入院用準備奶粉比bb嗎?
有無人只請工人2年去照顧初生bb?
30W開始作抽筋瞓唔到覺, 點算呀?

翡翠宮

國民生產總值:95679

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:想做d保守既投資 黃金 買唔買得過? 一年

原帖由 不安的女人 於 16-11-25 發表
...
保守投資就唔好投資黃金,因近年黃金波動大,而且持有黃金是冇利息的~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

大宅

國民生產總值:4491

請教大力, 依家有什麼投資可以考慮?

翡翠宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:請教大力, 依家有什麼投資可以考慮?

原帖由 BlessSky 於 16-11-25 發表
請教大力, 依家有什麼投資可以考慮?
這兩星期,全世界立立亂,我估(估咋)持有美元=港元,比較穩陣~

美股日日新高,美元升=港元升,港股應跌不跌,可能大鱷等深港通食糊........我就以不變應萬變,持港元為主~

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

洋房

大力大力 發表於 16-11-25 10:20
保守投資就唔好投資黃金,因近年黃金波動大,而且持有黃金是冇利息的~

...

咁我都係等跌低少少先入工用股收下息
你地用開邊間買賣?證券行平好多?

大宅

國民生產總值:1004

回覆樓主:

我呢啲C9仔就鐘意儲金,
有閒錢時三兩個月買小小,又戴又儲咁

大宅

國民生產總值:4491

回覆 大力大力 的帖子

多謝!

大宅

國民生產總值:1777

never

別墅

國民生產總值:506

不安的女人 發表於 16-11-25 10:13
...

美元持續升值, 買黃金未必有著數。 買美元債券可能仲好。

翡翠宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:Quote:不安的女人 發表於 16-11-25 10:13

原帖由 mombaibai 於 16-11-25 發表
美元持續升值, 買黃金未必有著數。 買美元債券可能仲好。
美元升因預期美國加息,加美息美債價格便應該會下跌......

買基金真係好傷

大宅

國民生產總值:1654

唔为投资,为兴趣可以

大宅

國民生產總值:1218

十年黃金變爛銅

男爵府

國民生產總值:5908

16000入咗把了幾年了。

男爵府

國民生產總值:5307

畀面勳章

mingming112 發表於 16-11-27 10:01
16000入咗把了幾年了。

你講金價16000?

男爵府

回覆 bb560 的帖子

Yes

男爵府

冇眼睇放在保險箱

別墅

國民生產總值:506

小cute 發表於 16-11-26 23:15
唔为投资,为兴趣可以

唔係好明, 趣味在那里?

洋房

肥姑姐` 發表於 16-11-25 19:05
我呢啲C9仔就鐘意儲金,
有閒錢時三兩個月買小小,又戴又儲咁

哈 買真金 我識人多數係證券行買期金

大宅

國民生產總值:1004

不安的女人 發表於 16-11-28 14:25
哈 買真金 我識人多數係證券行買期金

我只愛實物,有得拎上手,戴又得,睇又得

大宅

國民生產總值:2710

肥姑姐` 發表於 16-11-28 14:40
我只愛實物,有得拎上手,戴又得,睇又得

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎