用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 2745|主題: 870198

小朋友下體痕

複式洋房

國民生產總值:242

姨甥仔今年8歳,一年級學童保健檢査時醫生話要割包皮,於是排左政府。佢咁耐都冇試過發炎,但最近幾個月,每日都話龜頭痕,已經睇左三個醫生都話佢冇發炎,只話敏感,只比左藥膏搽,但冇改善。我弟婦平時好中意用酒精抹廁板,洗衫又放多洗衣液+滴露,但醫生又話冇關係。弟婦洗完衫已再另外用清水沖洗內褲,但都仍然痕。姨甥仔多數夜晚痕,唔知點好,應該要睇咩醫生?求指教

洋房

國民生產總值:39

回覆樓主:

係咪心理作用?
驚割包皮?好返哂都驚緊?

公爵府

國民生產總值:28971

動物勳章 認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 睛靈勳章

底底緊?焗親?

子爵府

國民生產總值:10125

cindyhl 發表於 16-11-25 11:09
姨甥仔今年8歳,一年級學童保健檢査時醫生話要割包皮,於是排左政府。佢咁耐都冇試過發炎,但最近幾個月, ...

有沒試過換別的類型內褲,亦可看看中醫調理體質

原來分享都有難度

大宅

國民生產總值:1694

cindyhl 發表於 16-11-25 15:09
姨甥仔今年8歳,一年級學童保健檢査時醫生話要割包皮,於是排左政府。佢咁耐都冇試過發炎,但最近幾個月, ...

如果醫生已經認為需要割,可能小朋友發炎嘅位置比較入,普通門診就咁睇下未必見到。
小朋友有冇醫療保險?

我小朋友都有同樣問題,本來排了政府醫院,但係佢有時覺得㾗瞓唔到,睇左幾次普通門診醫生都只係輕輕掂下、睇下就開藥膏;
之後去睇專科,醫生話入面包實嘅位置一直發緊炎,搽藥膏係外邊無咩用,洗又洗唔到,所以好快安排係私家醫生做手術,唔等政府醫院個期。

伯爵府

國民生產總值:16285

2015xmas 2016夢想成真

沖涼後用滴露(小小) 加清水,用棉花棒點小小,反起jj 皮抹

複式洋房

Yanyan0904 發表於 16-11-25 11:28
係咪心理作用?
驚割包皮?好返哂都驚緊?

應該唔係啊

複式洋房

mandy108 發表於 16-11-25 11:48
底底緊?焗親?

Size已經買大了

複式洋房

babytoffee 發表於 16-11-25 11:48
有沒試過換別的類型內褲,亦可看看中醫調理體質

已經換了

複式洋房

loveclementine 發表於 16-11-25 14:01
如果醫生已經認為需要割,可能小朋友發炎嘅位置比較入,普通門診就咁睇下未必見到。
小朋友有冇醫療保險? ...

那你小朋友做左手術未?

複式洋房

c.vieri 發表於 16-11-25 14:09
沖涼後用滴露(小小) 加清水,用棉花棒點小小,反起jj 皮抹

可以叫佢試下

別墅

國民生產總值:805

c.vieri 發表於 16-11-25 14:09

如果係女仔,你會用此方法去抹嗎?
做甘耐男人真係聞所未聞。痕下唔使死嘅,除非痛或發紅,都係查藥。
多數都係平時無咩洗,咪痕囉,你試下個頭唔洗幾日,痕唔痕?
正常醫生都係叫出力翻出黎洗。
滴露...抹傢俬咩

伯爵府

20jack09 發表於 16-11-25 16:08
做甘耐男人真係聞所未聞。痕下唔使死嘅,除非痛或發紅,都係查藥。
多 ...

我囝細時痕,係用呢種方法。
落一、二滴的露開水去抹有乜問題?
你聞所未聞係咪等於呢種方法就係錯呢?!

伯爵府

20jack09 發表於 16-11-25 16:08
多 ...

仲有你要搵交拗就過主,比意見唔等於一定要接受,無人叫你做,你孤漏寡聞係你嘅事,男人老狗係到搵野嘈。
過主啦

別墅

國民生產總值:805

c.vieri 發表於 16-11-25 16:14
我囝細時痕,係用呢種方法。
落一、二滴的露開水去抹有乜問題?
你聞所未聞係咪等於呢種方法就係錯呢?!

你會用落自己度嗎?

伯爵府

20jack09 發表於 16-11-25 16:18
你會用落自己度嗎?

加二滴溝水點解唔會?

伯爵府

20jack09 發表於 16-11-25 16:18
你會用落自己度嗎?

請施主過主吧啦

珍珠宮

國民生產總值:36427

ProAbsorb勳章 動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 我的育兒心得勳章 2015xmas 2016夢想成真 樂桃猴年勳章

痕應該係有些發炎,盡量反出來洗下佢,但唔好太大力損左就麻煩。

子爵府

國民生產總值:11551

畀面勳章

回覆:小朋友下體痕

試下搽花士苓,可試下煲清熱去濕的湯水試下。

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎