用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

出埠旅行 今日: 146|主題: 117451

[韓國] 首爾馬場洞

複式洋房

國民生產總值:104

和牛食得多,韓牛你地試過未啊?成日見啲韓國藝人食到好滋味咁...
今次去到首爾馬場洞試食韓牛,係韓國嘅韓牛市中心批發市場,韓牛每天直接由橫城(江原道產地)運到。
果然無失望!肉質新鮮,好有牛味,吾會好似和牛咁油膩!正!

市場內有餐廳,大概每人俾5000won就得。野飲另外計

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

王國熱話
如果小朋友比人爭野玩,咁點教
小學生返學恐懼?
BB見到我就成日喊,見到婆婆就好開心..我...
幼稚園謠言

伯爵府

國民生產總值:17312

Chowchowho 發表於 16-11-25 11:20
和牛食得多,韓牛你地試過未啊?成日見啲韓國藝人食到好滋味咁...
今次去到首爾馬場洞試食韓牛,係韓國嘅韓 ...

請問有無多少少資料?有無話邊間餐廳好d,買時有無分買咩部位?大約買咩價錢會好食。
唔好點評我

寶石宮

國民生產總值:300230

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 2015xmas

上年有去過, 不過去任食果間, 以價錢計任食都幾ok

洋房

國民生產總值:50

回覆樓主:

因為有家人不吃牛, 餐廳有没有其他肉類供應?

男爵府

國民生產總值:8037

下次試下去用炭爐燒果間... 我覺得用炭燒好味D......

wcpcelia    發表於 16-11-25 15:15

大宅

國民生產總值:4630

畀面勳章

回覆 Chowchowho 的帖子

每次去韓國都一定會黎呢度食,好好食

複式洋房

你好嗎 發表於 16-11-25 12:15
請問有無多少少資料?有無話邊間餐廳好d,買時有無分買咩部位?大約買咩價錢會好食。
...

今次其實我都冇特別去揀啊,因為係第一次去馬場洞。睇到邊間新鮮,招呼好就入去買肉咁啱個間有埋餐廳,就去幫襯埋

複式洋房

happygirl_001- 發表於 16-11-25 14:40
下次試下去用炭爐燒果間... 我覺得用炭燒好味D......

炭燒!咁米仲正?

複式洋房

Rling 發表於 16-11-25 14:18
因為有家人不吃牛, 餐廳有没有其他肉類供應?

有冇其他肉就吾記得喇...但有其他野食。例如雞蛋蒸,湯類,面等等

複式洋房

TMC3012 發表於 16-11-25 13:39
上年有去過, 不過去任食果間, 以價錢計任食都幾ok

任食?在哪裡?幾錢一個人到啊?

寶石宮

國民生產總值:300230

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 2015xmas

Chowchowho 發表於 16-11-26 12:08
任食?在哪裡?幾錢一個人到啊?

呢間, 上年20000一個人, 不過好似搬左。
當然一分錢一分貨啦, 不過都OK, 佢啲生牛肉好食

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

伯爵府

國民生產總值:17312

sexybaty 發表於 16-11-25 15:53
回覆 Chowchowho 的帖子

每次去韓國都一定會黎呢度食,好好食

有無邊間推介?另外有無貼士
唔好點評我
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎