用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

今日: 24|主題: 82229

想問人奶媽去到第幾個月會發覺成6個鐘唔泵都唔會谷胸既呢?

大宅

國民生產總值:4566

其實咁問係因為生左細B之後,好耐冇同大B出去行街玩,因為就算我唔帶細B去,但又要拎泵出去泵或者要搵個乾淨地方泵奶都覺得幾麻煩,所以如果可以調教到耐D先谷咁就去街都去得開心D同長時間D,因為大B會唔開心點解媽咪少左同佢出街

王國熱話
知道老細之前想大肚個陣炒我, 大家會繼續...
阿女反小一先覺得雙職家庭係「白無」!
24小時whatsapp, email, wechat
有冇自僱或家工作嘅媽咪?

大宅

國民生產總值:1430

我諗人人情況唔同我日頭頂到6個鐘唔泵
夜晚就9點半泵完到第二朝7點先再泵

大宅

國民生產總值:1057

回覆 choibobo 的帖子

我B 兩個月我開始返工之後, 6個鐘先泵一次奶, 泵時係一D 都唔谷的

大宅

國民生產總值:1698

maglam0610 發表於 16-11-25 16:34
回覆 choibobo 的帖子

我B 兩個月我開始返工之後, 6個鐘先泵一次奶, 泵時係一D 都唔谷的

但成日都隔6個鐘咁耐先泵會唔會愈來愈少奶?
因為我係有埋身亦有泵,有時隔3-4個鐘泵一次個量得好少,成日想儲多d 6-7個鐘先泵可以慳d時間,但又怕咁樣會少咗刺激愈來愈少奶,矛盾中.....

大宅

國民生產總值:1057

blueaqua 發表於 16-11-25 16:51
但成日都隔6個鐘咁耐先泵會唔會愈來愈少奶?
因為我係有埋身亦有泵,有時隔3-4個鐘泵一次個量得好少,成日 ...

我覺得係會少左奶,但冇辦法,要返工的日子就6個鐘泵一次,有時加班會再耐啲添,在家埋身成日好似唔夠比bb飲,好快就喊肚餓,人地話半夜起身泵,我試過幾晚,好辛苦,朝早果餐唔夠飲之餘,在公司釣魚比老細見到仲衰,唔夠瞓果幾日,泵得仲少,都唔知點維持奶量好
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎