母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

男爵府

其實咁問係因為生左細B之後,好耐冇同大B出去行街玩,因為就算我唔帶細B去,但又要拎泵出去泵或者要搵個乾淨地方泵奶都覺得幾麻煩,所以如果可以調教到耐D先谷咁就去街都去得開心D同長時間D,因為大B會唔開心點解媽咪少左同佢出街

大宅

我諗人人情況唔同我日頭頂到6個鐘唔泵
夜晚就9點半泵完到第二朝7點先再泵

大宅

回覆 choibobo 的帖子

我B 兩個月我開始返工之後, 6個鐘先泵一次奶, 泵時係一D 都唔谷的

大宅

maglam0610 發表於 16-11-25 16:34
回覆 choibobo 的帖子

我B 兩個月我開始返工之後, 6個鐘先泵一次奶, 泵時係一D 都唔谷的

但成日都隔6個鐘咁耐先泵會唔會愈來愈少奶?
因為我係有埋身亦有泵,有時隔3-4個鐘泵一次個量得好少,成日想儲多d 6-7個鐘先泵可以慳d時間,但又怕咁樣會少咗刺激愈來愈少奶,矛盾中.....

大宅

blueaqua 發表於 16-11-25 16:51
但成日都隔6個鐘咁耐先泵會唔會愈來愈少奶?
因為我係有埋身亦有泵,有時隔3-4個鐘泵一次個量得好少,成日 ...

我覺得係會少左奶,但冇辦法,要返工的日子就6個鐘泵一次,有時加班會再耐啲添,在家埋身成日好似唔夠比bb飲,好快就喊肚餓,人地話半夜起身泵,我試過幾晚,好辛苦,朝早果餐唔夠飲之餘,在公司釣魚比老細見到仲衰,唔夠瞓果幾日,泵得仲少,都唔知點維持奶量好

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊