用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

論盡家傭 今日: 5|主題: 120486

印印向僱主起釘(加息)

複式洋房

國民生產總值:164

第一日問借100,唔比
第二日問借800,加我息,我無聽錯吓ma
第三日可能借1200。。。。
姐我唔借,就會愈借愈多,真係第一次聽

王國熱話
開心傾~~Part 80
有無(5x6x7x)年全職媽咪入黎吹吹水(101)?
新手媽咪。有冇80後全職媽媽,傾傾計
土瓜灣 ftm

大宅

國民生產總值:3715

Mars_Mars 發表於 16-11-25 11:48
第一日問借100,唔比
噚日想借$100 攞冬天衫嗰單嘢?
做乜要借$800 ?

D 印姐好煩!

別墅

國民生產總值:919

Mars_Mars 發表於 16-11-25 11:48
第一日問借100,唔比
唔好借,直接同佢講無多餘錢借!呢個姐姐好有問題,留唔耐

wcpcelia    發表於 16-11-25 15:03

複式洋房

細姐姐 發表於 16-11-25 11:59
噚日想借$100 攞冬天衫嗰單嘢?
做乜要借$800 ?

係呀米個單野囉

一起身嗌好凍,有厚被佢又唔用,唔知佢想點,話冬天衫放晒響北角某處,因為佢係share badroom, 話無位放衫,咁放衫個處要收倉租,無錢就無得攞!
聽到立刻火滾,我問佢有幾多袋衫咁把閉,叫佢攞番晒放黎,比地方佢放

複式洋房

lovelywww 發表於 16-11-25 12:07
唔好借,直接同佢講無多餘錢借!呢個姐姐好有問題,留唔耐

我直接同佢講借埋今次,下次會炒左佢

複式洋房

國民生產總值:350

樓主叫工人等出糧....
我都係咁同工人講

複式洋房

PrettyKelly 發表於 16-11-25 12:28
樓主叫工人等出糧....
我都係咁同工人講

你工人問你借幾多?

別墅

Mars_Mars 發表於 16-11-25 12:11
我直接同佢講借埋今次,下次會炒左佢
借$100黎緊出糧即刻要佢還,你借得一次佢下次又會問你

複式洋房

lovelywww 發表於 16-11-25 12:37
借$100黎緊出糧即刻要佢還,你借得一次佢下次又會問你

家吓要借800,not 100, 100係昨日,昨日我借就100,遲1日借,立刻變800

別墅

Mars_Mars 發表於 16-11-25 12:46
家吓要借800,not 100, 100係昨日,昨日我借就100,遲1日借,立刻變800
下,咁你仲想借俾佢!佢當你好恰咋,平時幾號出糧?提早幾日出俾佢

水晶宮

國民生產總值:74760

ILLUMA Inspired by Nature勳章 動物勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 樂桃猴年勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 秋日勳章 炎夏勳章 玩具勳章 春季勳章 冬日勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

佢個腦有問題!

咁你而家借咗$800俾佢?

複式洋房

lovelywww 發表於 16-11-25 12:53
下,咁你仲想借俾佢!佢當你好恰咋,平時幾號出糧?提早幾日出俾佢

平日13號出糧,我諗緊出住半個月糧比佢先

複式洋房

Lihoma 發表於 16-11-25 12:53
佢個腦有問題!

咁你而家借咗$800俾佢?

未借

別墅

Mars_Mars 發表於 16-11-25 13:43
平日13號出糧,我諗緊出住半個月糧比佢先
今次例外,下個月準時出番就得,一陣佢慣咗無節制洗錢,到時又問你借!其實佢未必係無錢,可能覺得你借$100唔會追佢還,我姐姐問我借咗幾次,俾我發現其實佢係有錢

複式洋房

lovelywww 發表於 16-11-25 14:03
今次例外,下個月準時出番就得,一陣佢慣咗無節制洗錢,到時又問你借!其實佢未必係無錢,可能覺得你借$100 ...

我覺得佢一定有下次

翡翠宮

國民生產總值:75901

動物勳章 最關心BB問題熱投勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 2015xmas

乜尋日借$100, 今日變咗$800? 起價得好快。

複式洋房

Mars_Mars 發表於 16-11-25 14:11
我覺得佢一定有下次

我今朝鬧完佢,我今晚放工,突然話唔洗借啦

複式洋房

國民生產總值:350

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
回覆 Mars_Mars 的帖子

$300 買血壓計醫生要求佢記錄十日血壓,我屋企無,佢要自己買。
佢話當提早出糧或者扣糧,我sayNO

複式洋房

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
PrettyKelly 發表於 16-11-26 12:10
回覆 Mars_Mars 的帖子

$300 買血壓計醫生要求佢記錄十日血壓,我屋企無,佢要自己買。

除借錢,之前成日問我借野,面毛刨啦,膠袋紙袋啦。。。成日講自己條耳筒線壞,講左多過10次。
又話暖手旦無晒電芯,我聽到都當聽唔到

子爵府

國民生產總值:11979

畀面勳章 BK Milk勳章

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
我唔會借錢比工人,我同佢非親非故,我又唔係銀行,所以工人問我借錢我一定唔借,唔急既就叫佢等出糧,急既我就提早出糧比佢,我最多試過提早出糧再預支一個月糧,當時心諗當個工人博炒我都要比咁多。
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎