用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

出埠旅行 今日: 37|主題: 117145

[韓國] 防水防風褲推介

伯爵府

國民生產總值:17298

買過u字頭入面再打底唔夠暖,因為唔防風,有無好質素推介,大人著所以貴少少都可以。

王國熱話
氣泡 (1-5, 更新5)
詩語閑情.......斯人讀潮水
【淨空法師:人生的意義在哪裡】
[轉貼] 一對小夫妻離婚後的三十天生活

大宅

國民生產總值:1419

朋友介紹,她去北海道穿。於是我去U記買了一條($149那款)。17度着出街,即刻熱出汗。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

伯爵府

回覆 mom06 的帖子

想搵D再好質素,THX
唔好點評我

大宅

國民生產總值:1003

大宅

國民生產總值:2557

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
回覆 你好嗎 的帖子

去Aigle, Northface, Patagonia, columbia等雪服專門店睇睇。

大宅

國民生產總值:4391

上月在Procam-fis買,男女裝半價衹有一款深藍色,折實五百幾。另 O'Neil專門店減價也差不多$但多款。

水晶宮

國民生產總值:73541

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

淘寶買,佢哋叫沖鋒褲或軟売褲,我買咗幾間,去上海都係一條搞掂,好保暖!
I 大蚊豬   

伯爵府

titma 發表於 16-11-26 14:27
回覆 你好嗎 的帖子

去Aigle, Northface, Patagonia, columbia等雪服專門店睇睇。

thx
唔好點評我

伯爵府

goldpiglet 發表於 16-11-26 16:18
上月在Procam-fis買,男女裝半價衹有一款深藍色,折實五百幾。另 O'Neil專門店減價也差不多$但多款。 ...

thx,上月減價應該減完
唔好點評我

伯爵府

fionlei88 發表於 16-11-26 16:56
淘寶買,佢哋叫沖鋒褲或軟売褲,我買咗幾間,去上海都係一條搞掂,好保暖!
...

沖鋒褲淘過舒適度一般,有少少入風
唔好點評我

大宅

國民生產總值:4391

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
回覆 你好嗎 的帖子

COLUMBIA online shop
much cheaper than retail branch
m.columbiasportswear.hk

寶石宮

國民生產總值:300014

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 2015xmas

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
其實U字果啲入面再打底著多條heattech/裏有毛既, 已經夠暖啦喎 (我係北海都係咁著)

如果想買防風防水又厚厚地既雪褲, 可以去類似旺角攀山中心果啲睇丫, gore-tex大約一千起

男爵府

國民生產總值:5771

TMC3012 發表於 16-11-28 09:22
其實U字果啲入面再打底著多條heattech/裏有毛既, 已經夠暖啦喎 (我係北海都係咁著)

如果想買防風防水又厚 ...

u字牌的確保暖褲好抵著,上年都係買来去北海道,都夠暖(近0度,有雪),少少跣水,如果今年再出,會買多條

男爵府

國民生產總值:5771

mom06 發表於 16-11-25 17:40
朋友介紹,她去北海道穿。於是我去U記買了一條($149那款)。17度着出街,即刻熱出汗。

...

有時間會看看

寶石宮

hennyyoyo 發表於 16-11-28 09:34
u字牌的確保暖褲好抵著,上年都係買来去北海道,都夠暖(近0度,有雪),少少跣水,如果今年再出,會買多條 ...
今年轉左款, 修腳架, 早兩星期香港先做完promo, 講真佢算係抵著, 著佢玩雪就唔得啦, 會濕, 普通去反都OK
其實就咁著佢一定唔夠暖啦, 但打多條底就夠晒

伯爵府

TMC3012 發表於 16-11-28 09:40
今年轉左款, 修腳架, 早兩星期香港先做完promo, 講真佢算係抵著, 著佢玩雪就唔得啦, 會濕, 普通去反 ...

因為好怕凍,上年已試過u記再打埋底都唔掂,所以先買貴野,上年聖誕去韓國落微雨,濕凍,要防風防水先得。
唔好點評我

伯爵府

hennyyoyo 發表於 16-11-28 09:34
u字牌的確保暖褲好抵著,上年都係買来去北海道,都夠暖(近0度,有雪),少少跣水,如果今年再出,會買多條 ...

韓國日本負幾度都係好平常
唔好點評我

寶石宮

你好嗎 發表於 16-11-28 09:52
因為好怕凍,上年已試過u記再打埋底都唔掂,所以先買貴野,上年聖誕去韓國落微雨,濕凍,要防風防水先得。 ...
我又OK喎, 過年北海道有落雪都係咁著就得, 又試過就咁勁厚legging又OK
你怕涷就買條再好啲架啦
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎