用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

今日: 230|主題: 49100

37週。。。宮縮+谷m咁

洋房

國民生產總值:59

今日37週,琴晚開始有小小谷m感覺同埋時不時宮縮
成個人變到好吾舒服。。轉身又腰骨痛。。
又會有急屎想肚屙咁。個小腹怨下怨下咁(emoji)
系咪就來見到BB徵兆?

別墅

國民生產總值:597

睇下醫生好。我 34 周,前排 32 周有少少類似感覺,醫生check 度宮頸發現突然縮短咗好多,即刻開藥控制怕早產。前幾天覆診情況已經改善

男爵府

國民生產總值:8158

妳描述既症狀應該差唔多係了,要準備下了,做好心理準備隨時bb到黎。

民房

國民生產總值:12

係就黎生得,我37w3d 同你的感覺一樣,37w5d凌晨穿水之後開刀b出世了!

洋房

我好想快啲見到BB吖
感謝你地回覆

別墅

國民生產總值:806

加油呀, 做好準備好快同BB見面架喇

洋房

BKMAMIMAMI 發表於 16-11-25 14:47
加油呀, 做好準備好快同BB見面架喇

謝謝你

複式洋房

國民生產總值:400

popofat 發表於 16-11-25 14:15
睇下醫生好。我 34 周,前排 32 周有少少類似感覺,醫生check 度宮頸發現突然縮短咗好多,即刻開藥控制怕早 ...

我依家剛33wk,琴日產檢時同醫生講我成日宮縮得好犀利,會縮到痛,之後佢幫我check宮頸,發現真係偏短,依家都係塞緊藥,瞓床,七日後再去睇下有無改善,好驚早產呀

別墅

Msfungfung 發表於 16-11-25 18:45
我依家剛33wk,琴日產檢時同醫生講我成日宮縮得好犀利,會縮到痛,之後佢幫我check宮頸,發現真係偏短,依 ...

唔洗驚,我用咗藥之後宮頸長返!鬆一口氣!當時我情況差到唔可以訓床因為我血壓偏低,醫生怕我訓床d 血氣唔好,仲大獲,所以我仲返緊工!

大宅

國民生產總值:1170

回覆 ding丁 的帖子

樓主,我而家38 week啦,我37 week開始都係咁,我book左39 week 1先開刀嫁嘛。好驚......一齊加油啦

侯爵府

國民生產總值:22493

回覆樓主:

系吖,你最好執定嘢喇

洋房

ymyyy 發表於 16-11-25 20:38
回覆 ding丁 的帖子

樓主,我而家38 week啦,我37 week開始都係咁,我book左39 week 1先開刀嫁嘛。好驚.... ...

大家一齊加油

洋房

我要做媽媽 發表於 16-11-25 20:55
系吖,你最好執定嘢喇

已經執好哂隨時出發 <生B大行動>

別墅

加油!

複式洋房

國民生產總值:258

回覆樓主:

我都37周, 宮縮好密, 少少谷M感, 唔知係咪會早報到呢。。。

洋房

msppg 發表於 16-11-25 23:12
我都37周, 宮縮好密, 少少谷M感, 唔知係咪會早報到呢。。。

我第一胎。。都吾識。。要等BB俾提示
我都系諗一見吾多對路就跑醫院了

複式洋房

國民生產總值:400

popofat 發表於 16-11-25 18:50
唔洗驚,我用咗藥之後宮頸長返!鬆一口氣!當時我情況差到唔可以訓床因為我血壓偏低,醫生怕我訓床d 血氣 ...

聽你咁講我都放心啲~但我血壓都偏低
大家加油

別墅

國民生產總值:641

回覆:37週。。。宮縮+谷m咁

我38週幾,呢d感覺已成個星期,仲未有進一步產兆,等到呆…

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎