用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 5712|主題: 869907

衣櫃換季,o羊情況會掉舊衫?

子爵府

國民生產總值:12460

我就有D好舊,有D唔o岩就會掉, 但仲有一些好耐沒着,又唔捨得掉,但衣櫃又沒位

侯爵府

國民生產總值:24926

aeiou_drm 發表於 16-11-25 13:01
我就有D好舊,有D唔o岩就會掉, 但仲有一些好耐沒着,又唔捨得掉,但衣櫃又沒 ...

有漬,唔著,唔岩著,款連我媽都唔著,穿得唔好睇掉

但小朋友件件都咁新淨,我真係掉唔落手

大宅

國民生產總值:2143

今朝執衣季,決定將2年以上,或者著左唔好睇既衫清晒佢⋯

衫只有越來越多,位只有越來越少⋯唔想每次都得個執字,又唔捨得掉⋯今次決心狠心D

翡翠宮

國民生產總值:94064

回覆:衣櫃換季,o羊情況會掉舊衫?

2-3年都無著過就會攞去捐,無謂嘥位放,基本上都唔會再著。

大宅

國民生產總值:4294

3年法則
3年冇著過的不要
可以捐左佢吖

wcpcelia    發表於 16-11-25 14:06

男爵府

國民生產總值:7464

3年無著一定唔會再要

珍珠宮

國民生產總值:32557

回覆樓主:

三年為限,冇著即88,會捐左去

btw,我衣櫃有件冷衫已經有20年歷史,有件外套已經有13年歷史,到依家都未掉的,因為我仲有著

翡翠宮

國民生產總值:95362

玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆樓主:

殘,唔啱身,同唔會着出去見朋友,就可以掉走
“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”
― Martin Luther King Jr.

男爵府

國民生產總值:5772

ILLUMA Inspired by Nature勳章

我多數呢年好少著既衫都會掉, 唔係就越積越多

男爵府

國民生產總值:5593

回覆:衣櫃換季,o羊情況會掉舊衫?

之前將3大袋衫捐出去
已經放左幾年吾著
捐出去幫到人,自己屋企又多返DD位

侯爵府

國民生產總值:22608

回覆樓主:

以前乜都唔捨得掉,但有阿仔後要俾位擺佢 d 嘢就狠心咗好多。1-2 年無著就唔要。唔好諗住有機會再著,除非你定力大到可以以後唔再買衫,否則要搵都搵新寵啦,仲記得冷宮嗰啲

大宅

國民生產總值:3010

回覆樓主:

唔著,又新淨會上Fb free俾人,大人,小朋友都會

大宅

國民生產總值:4648

好媽媽勳章 醒目開學勳章

請問d衫可以捐去邊?

男爵府

國民生產總值:9315

回覆樓主:

我成日唔捨得丟,就算知件衫無著多年,總係覺得遲d有機會著

我係要去到爛咗、where哂、染色、太過時、唔稱身、唔適合自己、覺得核突嘅先丟。

太多衫放唔落櫃,就忍痛揀d唔係爛、out嘅衫放二手網賣,幫補下家計

水晶宮

國民生產總值:50796

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 2015xmas

回覆樓主:

阿女啲衫唔啱著,有污漬全部唔要

珍珠宮

國民生產總值:44312

回覆樓主:

霉,舊,穿洞就會掉!我冬天比較少衫,係夏天多

水晶宮

國民生產總值:66691

樂桃猴年勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 2015xmas

成年無著..........掉得..........

洋房

國民生產總值:61

好少買衫, 無咩衫好掉

男爵府

國民生產總值:6224

肥左明知瘦唔返就會掉,但貴啲就儲多幾年忍痛掉

男爵府

國民生產總值:7158

QQLAU 發表於 16-11-25 13:50
請問d衫可以捐去邊?

H&M

仲可以換到9折coupon tim~
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎