用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

今日: 330|主題: 49107

請問有冇初生b用過小海豚噴鼻?

別墅

國民生產總值:762

我女25日人仔,鼻塞有鼻涕已經一個禮拜,睇過醫生、滴過鹽水、滴止鼻水劑,佢未好得返晒,仲有鼻塞、鼻涕!
聽萬寧啲藥劑師話小海豚隻噴霧鹽水覆蓋成個鼻腔,洗得乾淨啲!
但咁細個人仔鼻窿好細,用起上嚟難嗎?噴完上去應該點做?求用法

大宅

國民生產總值:3049

HebeTsang 發表於 16-11-25 16:06
我女25日人仔,鼻塞有鼻涕已經一個禮拜,睇過醫生、滴過鹽水、滴止鼻水劑,佢未好得返晒,仲有鼻塞、鼻涕! ...

我仔細個流鼻水
又傷風

醫生開藥都係比小海豚 粉藍色嗰支

噴完之後要用吸返裡面啲鼻水出黎
我嗰時用口吸有軟管嗰隻吸鼻器

別墅

pigpotato 發表於 16-11-25 16:47
我仔細個流鼻水
又傷風

請問只得25日人仔,但咁細個窿噴到嗎?
我有個吸鼻器,但好似好難對到咁細個窿,請問係醫生叫你用吸鼻器吸出嚟嘅?

子爵府

國民生產總值:12180

阿仔未滿月嗰時試過鼻塞, 有少量鼻涕, 醫生開左支鹽水我, 話有需要時用, 用過幾次 2個星期左右慢慢好返

別墅

tristyma 發表於 16-11-25 20:41
阿仔未滿月嗰時試過鼻塞, 有少量鼻涕, 醫生開左支鹽水我, 話有需要時用, 用過幾次 2個星期左右慢慢好返 ...

請問醫生開比你嘅係滴裝定係噴霧裝呀?

子爵府

HebeTsang 發表於 16-11-25 21:05
請問醫生開比你嘅係滴裝定係噴霧裝呀?
個支係噴霧裝黎

別墅

tristyma 發表於 16-11-25 21:49
個支係噴霧裝黎

請問係唔係右邊嗰枝?咁細嘅b難噴入去嗎?你只係噴?冇吸?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

子爵府

見BB 噴完舒服咗我就無吸到喇

我醫生係開呢支
http://www.genesislabs.cc/sinoma ... -portable-pack.html

大宅

HebeTsang 發表於 16-11-25 19:13
請問只得25日人仔,但咁細個窿噴到嗎?
我有個吸鼻器,但好似好難對到咁細個窿,請問係醫生叫你用吸鼻器吸 ...

鼻孔門口噴入

唔係個噴咀塞哂入去

別墅

tristyma 發表於 16-11-25 22:04
見BB 噴完舒服咗我就無吸到喇

我醫生係開呢支

咁噴完會流返啲嘢出嚟嗎?

別墅

pigpotato 發表於 16-11-25 23:46
鼻孔門口噴入

唔係個噴咀塞哂入去

噴完係唔係一定要吸返出嚟㗎?

大宅

HebeTsang 發表於 16-11-26 00:54
噴完係唔係一定要吸返出嚟㗎?

Yes~
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎