用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

今日: 334|主題: 48965

有無脊柱側彎媽媽?

複式洋房

國民生產總值:198

我想順產但醫生話可能難生,想問有無脊柱側彎媽媽係順產?

洋房

國民生產總值:52

我係,最後順產完全無問題。不過要睇下你條腰係點彎....我係彎上半腰多,下半腰係直的,所以唔影響麻醉同無痛。

別墅

國民生產總值:513

我有小小,但醫生冇話有問題喎~

複式洋房

szetokam 發表於 16-11-25 17:44
我係,最後順產完全無問題。不過要睇下你條腰係點彎....我係彎上半腰多,下半腰係直的,所以唔影響麻醉同無 ...

我都係上半彎得多,40幾度,腰係好輕微,但我想問下生之前有無安排你見麻醉科呀

複式洋房

coffeefamily 發表於 16-11-25 18:26
我有小小,但醫生冇話有問題喎~

可能我比較嚴重,醫生話後期怕我呼吸困難

洋房

國民生產總值:52

有,麻醉科醫生話我的情況,做無痛同麻醉都無問題....但最後我咩都無用就生左

侯爵府

國民生產總值:23925

我好似都有少少,不過醫生話ok~

別墅

國民生產總值:825

Yan9 發表於 16-11-25 20:53
我都係上半彎得多,40幾度,腰係好輕微,但我想問下生之前有無安排你見麻醉科呀
...

有得見麻醉師?係私家醫院?

子爵府

國民生產總值:10452

我,不過我係開刀.......

複式洋房

Sachiyingoldie 發表於 16-11-26 07:05
有得見麻醉師?係私家醫院?

我係聯合生呀,因為我比較嚴重所以安排左見麻醉科先

洋房

國民生產總值:70

我都有哩個問題 彎左大幾55度 但做左手術
我有同醫生講我做過哩啲手術 但佢又無講我會陀得辛苦

子爵府

國民生產總值:11896

動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我有少少,但醫生冇話有問題,而且成功順產。妳本身側彎得好嚴重?

複式洋房

Purple_0322 發表於 16-11-26 21:23
我有少少,但醫生冇話有問題,而且成功順產。妳本身側彎得好嚴重?

都有4,5十度,都嚴重

子爵府

國民生產總值:11896

動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 畀面勳章

Yan9 發表於 16-11-26 23:02
都有4,5十度,都嚴重

咁都好嚴重喎,咁都係睇左麻醉科意見先,如果想多個意見就睇下私家順便照下肚~

ps 我都係聯合生,不過我得十零度醫生都冇話有問題

洋房

國民生產總值:74

我係下腰,近40度,生前一個月要見麻醉師 希望順產到

洋房

國民生產總值:74

Yan9 發表於 16-11-26 23:02
都有4,5十度,都嚴重

嘩,都好彎,有無做入螺絲手術?

複式洋房

國民生產總值:319

Yan9 發表於 16-11-25 16:09
我想順產但醫生話可能難生,想問有無脊柱側彎媽媽係順產?

我呀,95年做咗手術入面有個架。順產完全冇問題,當時醫生話如果我要無痛分勉要同醫生講定有呢個病(不過可能係因為我有個架o係裏面),生時同醫生同姑娘講多兩次,我係上半背。

複式洋房

Luub 發表於 16-11-27 01:34
嘩,都好彎,有無做入螺絲手術?

我無做呀,主要係胸髓嚴重

水晶宮

國民生產總值:61516

我八年前因為腰痛,醫生都話有小小側彎,依家陀第二胎,我果位醫生都鼓勵我順產。
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎