用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

自由講場 今日: 7960|主題: 910170

.  

男爵府

國民生產總值:9413

BKXmas勳章

謝謝大家回覆,我應該唔好甘介懷個朋友對我講既說話

男爵府

國民生產總值:5375

BKXmas勳章

奶奶同我去選我要既野,佢比錢
之後佢同老公,62拎去女家

大宅

國民生產總值:1915

BKXmas勳章 2017媽媽節

回覆樓主:

我結婚時好簡單,2封利是(禮金+過大禮),加一籃生果,反正其他果d野我屋企用唔著,無謂俾d無謂錢人賺。

男爵府

國民生產總值:5177

BKXmas勳章

9962 冇出錢又冇出力

BIGPAT    發表於 16-11-25 16:48

侯爵府

國民生產總值:21738

美好大世界2017勳章 2017勳章 BKXmas勳章 動物勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

無.

男爵府

國民生產總值:6807

BKXmas勳章

回覆樓主:

我唔想搞,完全無過大禮無利是,裸婚

大宅

國民生產總值:1369

BKXmas勳章

回覆樓主:

我當年都係簡單 , 都係一封利是象徵咁送去我屋企, 冇之後食飯, 全部錢都係自己俾。 我覺得好好 , 唔使煩 , 快手快腳攪掂。

siamsiam    發表於 16-11-25 16:57
wcpcelia    發表於 16-11-25 16:48

翡翠宮

國民生產總值:99536

BKXmas勳章

乜都我地買好,佢地無幫過手,無咩問題.

大宅

國民生產總值:3561

BKXmas勳章

冇出錢又冇出力 全部我地自己搞

男爵府

國民生產總值:8992

BKXmas勳章

回覆樓主:

其實你入到去買掛既地方問,佢地會同你執,你只不過係做比錢

大宅

國民生產總值:2226

BKXmas勳章

我果時係老公阿姨 &老公 做過大禮
其實只要有長輩就可以 ,不需要一定要老爺奶奶

Huuu    發表於 16-11-25 16:34

大宅

國民生產總值:4666

BKXmas勳章

好簡單,只係買左個生果籃,加盒海味,加幾支酒。我同老公去買既,之後我先上去我爸媽屋企,隔 5分鐘老公自己一個拎埋啲野上黎。 6299 無幫手或出錢,我地關係好好架,不過想簡單,同唔想花佢地既辛苦錢。

侯爵府

國民生產總值:23958

BKXmas勳章

Huuu 發表於 16-11-25 16:10
由於我99開到口話當年佢嫁咩都冇,現在咩都唔會識,其實都好明確表示就算我哋出錢佢出力和面都唔想主動幫手 ...

佢連金都唔捨得出手,當然過大禮乜都唔會理啦啦,咁佢當時更加做左好多令我更明白佢為人的野啦
但這反而更好
我可以更我行我素,不用理佢所有的要求
聽聞同佢d fd分享過多自己的壯舉,搞到被人背後笑佢
反而佢依家唔敢對我有要求了
一句講晒,無拖無欠最自在

wcpcelia    發表於 16-11-25 16:48
siamsiam    發表於 16-11-25 16:39

別墅

國民生產總值:793

開心吸收勳章 2017勳章 BKXmas勳章 認識瑞士牛牛第一回 2017媽媽節

我係99去買,叫C6同佢細佬送到女家

侯爵府

國民生產總值:23601

BKXmas勳章

回覆樓主:

6299 喺屋企準備拜神 d 嘢,無來女家。後來老公影相俾我睇佢地煮咗好多嘢。大伯叔仔幫手車嘢同拎嘢上樓。婚禮所有錢都係我老公一個出晒,6299 買金鈪金鏈俾我

大宅

國民生產總值:1099

BKXmas勳章

我老公咩都做足, 佢都係自己上網搵自己去買, 奶奶比錢.
過大禮果日就佢同佢2個阿姨上黎

琥珀宮

國民生產總值:181932

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BKXmas勳章

Huuu 發表於 16-11-25 16:10
由於我99開到口話當年佢嫁咩都冇,現在咩都唔會識,其實都好明確表示就算我哋出錢佢出力和面都唔想主動幫手 ...
我大哥, 細佬簡單簽紙, 冇點搞呢d儀式。
二哥外母乸麻煩多嘢搞, 由得佢地一手包辦, 過大禮果日係我幫佢搞。

你若盛開, 蝴蝶便來!

子爵府

國民生產總值:10394

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BKXmas勳章

我問我媽媽,她說一封包羅萬有利事可以了。要買咩佢自己決定,爽快我奶奶又ok.
所以冇儀式野。

寶石宮

國民生產總值:308175

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 BKXmas勳章

我都好簡化, 好多野都無搞, 99只係封左一封利是當係

男爵府

國民生產總值:9413

BKXmas勳章

yl88 發表於 16-11-25 16:35
佢連金都唔捨得出手,當然過大禮乜都唔會理啦啦,咁佢當時更加做左好多令我更明白佢為人的野啦:meow ...
睇返轉頭知道為人,的確不拖不欠多自在。
可惜只限我自己,我老公還被她數緊欠她養育恩情,試過數到寧晨二點都唔俾個仔訓覺。
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎