用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 4590|主題: 870096

andoid pay / apple pay

男爵府

國民生產總值:6426

sorry, 我比較out. 而家多唔多人用手提電話比錢?其實安唔安全?

大宅

國民生產總值:4985

畀面勳章 BK Milk勳章 2015xmas

我有用apple pay,貪得意咁啦。

水晶宮

國民生產總值:60852

大廚勳章

我無用。。。。

比錢不需太easy
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

男爵府

國民生產總值:5483

jamiemeowmeow 發表於 16-11-25 16:43
sorry, 我比較out. 而家多唔多人用手提電話比錢?其實安唔安全?

用apple pay,安全好方便,而家算多地方有,連睇醫生都有apple pay,希望遲d更多商戶啦

翡翠宮

國民生產總值:76762

畀面勳章

jamiemeowmeow 發表於 16-11-25 16:43

經常用 Apple Pay ,十分方便。

侯爵府

國民生產總值:20293

BK Milk勳章

回覆樓主:

apple pay 有指模認證安全啲
android pay 冇認證 開到個手機就用到

bufferzone    發表於 16-11-25 17:26

子爵府

國民生產總值:11590

有用apple pay,指模認證,比用信用卡簽名安全好多
愛貓愛烹飪,愛一切美好的事物

大宅

國民生產總值:3855

2015xmas

用apple pay,交易要用指模認證,安全過簽名
Android未用過,對依個系統嘅安全性冇乜信心

男爵府

國民生產總值:6812

最關心BB問題熱投勳章

evacatcat 發表於 16-11-25 17:19
有用apple pay,指模認證,比用信用卡簽名安全好多
x2

大宅

國民生產總值:2120

回覆樓主:

有用android pay,係好方便,不過係貪信用卡有回贈,回完未必用

男爵府

國民生產總值:5909

動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章

未用過呀,其實難唔難用??

珍珠宮

國民生產總值:44962

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

原本裝左ANDROID PAY, 但之後剷返取消埋, 因為實在太容易了, 人地unlock到你部電話就可以俾錢.

大宅

國民生產總值:3398

回覆樓主:

我都係貪回贈,完咗我諗我會delete佢, 覺得唔係咁安全

侯爵府

國民生產總值:20714

環保接龍勳章

我老公用Apple pay,佢覺得方便喎。

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

子爵府

國民生產總值:10204

Apple Pay
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎