用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

出埠旅行 今日: 408|主題: 117416

[日本] 冬天去北海道好唔好?

洋房

國民生產總值:59

自從有左之後都無去過旅行,終於比我攞到假,搵6299幫手湊幾日b,今次想去北海道...1月頭去會唔會好凍???但我好想睇雪,要帶幾多衫先夠(之前好少去落雪既地方)

王國熱話
孖B幾周出世 & 幾重 ?
私院孖b開刀
2017 孖胎媽媽?
孖b真的要請2個工人嗎?

大宅

國民生產總值:1204

1月8號之後 ( 過左日本新年 ), 人少酒店平, 就 Very 骨啦.

男爵府

國民生產總值:6918

我係聖誕節跟團, 不用帶太多衫, 因冇流汗, 而且車上有暖氣,

街上不太凍, 我著一件薄外套已頂到.

上雪山, 才要著雪褸.

要帶手套. 因玩雪電單車時,比較凍

子爵府

國民生產總值:11403

你想一月去, 首先你要訂機票酒店.

寶石宮

國民生產總值:300218

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 2015xmas

一月去涷呀, 著晒厚褸上身咁囉

洋房

回覆 TopKind 的帖子

岩晒,打算10或者11號出發,聽日會去訂機票酒店,而家旅行社啲package好似同自己上網訂差唔多,今次打算所有野都自己包辦

洋房

111aaa 發表於 16-11-25 17:44
我係聖誕節跟團, 不用帶太多衫, 因冇流汗, 而且車上有暖氣,

街上不太凍, 我著一件薄外套已頂到.
薄外套都夠?我仲諗緊要唔要著雪褸XD 手套係冷手套定皮?我前幾日見到對麂皮手套超心動

男爵府

國民生產總值:6918

回覆 szesees 的帖子

睇個人怕不怕冷, 現在我仲著短衫加薄外套

但囝囝怕凍, 又雪褸, 暖貼, 手套, 頸巾, 全部用晒

手套用防水比較好,

大宅

szesees 發表於 16-11-29 16:54
薄外套都夠?我仲諗緊要唔要著雪褸XD 手套係冷手套定皮?我前幾日見到對麂皮手套超心動 ...
夠啦, 北海道十幾歲妹妹仔, 冬天全部都係著短裙仔出街

別墅

國民生產總值:833

最鐘意冬天北海道

sindyky    發表於 6 天前

大宅

國民生產總值:2244

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
北海道冬天很吸引,昨日剛剛回來,好唔捨得走,我新年都會再去,呢幾日北海道唔算凍,雪褸加薄衛衣,底衫就夠喇......但你一月去應該會再凍d , 我今年新年2月去時,真係堅凍,要著2件打底,厚衛衣加雪褸,另外一定要著雪靴,因為踏雪隻腳會好凍,而且地下好似溜冰咁「冼」!

伯爵府

國民生產總值:15416

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
TopKind 發表於 16-11-29 17:46

係真的

大宅

國民生產總值:3386

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
TopKind 發表於 16-11-29 17:46

當地人習慣左,但我地香港人十度都著羽絨啦。我係咁著…保暖打底內衣+衛衣+羽绒,下身穿厚料 legging, 雪boots,頸巾,手套,冷帽吾少得。吾用可放入袋,夜晚,上山,郊外起風你就知幾重要。千奇吾好就咁穿牛仔衭,如穿要打底。

大宅

Helllokitty 發表於 16-12-4 16:40
當地人習慣左,但我地香港人十度都著羽絨啦。我係咁著…保暖打底內衣+衛衣+羽绒,下身穿厚料 legging, 雪b ...
原來如此這般那樣... 唔講真係唔知

大宅

國民生產總值:3578

呢張相係早二日的北海道, copy from facebook group, 堅要著厚褸

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

國民生產總值:2470

szesees 發表於 16-11-25 17:00
自從有左之後都無去過旅行,終於比我攞到假,搵6299幫手湊幾日b,今次想去北海道...1月頭去會唔會好凍???但 ...

我曾去北海道看雪祭,亦在雪景中浸露天風呂,至今仍然很回味
我不建議你們自駕遊,在雪地上駕車很危險

洋房

發表於 3 小時前 |顯示全部帖子
買左機票啦,嘿嘿,開始期待1月

伯爵府

國民生產總值:15416

發表於 3 小時前 |顯示全部帖子
去過幾次北海道,唔覺要著好厚衫

可保溫就 ok
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎