用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

想生BB 今日: 11|主題: 89094

想生多個,不過好大負擔

複式洋房

國民生產總值:126

宜家有一個囡囡,想有個細佬陪佢。最少到最後有咩事,有個男仔/親人幫下手。但係養大一個已經吾容易,可況加多件。。。sigh

大宅

國民生產總值:1114

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
我都係咁諗,所以今日又再上返嚟BK。哈,我反而覺得平有平養,係唔知自己體力應唔應付到,我已37。

子爵府

國民生產總值:12549

如果唔諗住用靚野/ 入名校.
生多個支出唔會多好多..

但你講明想要個囝, 唔一定架喎..
我生第二胎都只係望多個伴...結果2個都係囝. .(我想要女啦)

第二胎冇諗住買新野, 用返晒大嗰個啲用品,
而家potty train 大嗰個, 如果成功, 就可以減少尿片錢..
我係ftm, 上胎全人奶, 今次都希望係..

大宅

國民生產總值:1233

ProAbsorb勳章

我都有個一歲囡囡了, 34歲了, 都想生多個哦, 但生左又唔知邊個幫手湊好, 我要返工, 唔做唔得, 又要供樓. 我全人奶同埋用環保尿布, D衫仔BB用品朋友俾左好多, 唔覺得要使好多錢哦. 返學可能要使多D.

大宅

國民生產總值:1233

ProAbsorb勳章

我都有個一歲囡囡了, 34歲了, 都想生多個哦, 但生左又唔知邊個幫手湊好, 我要返工, 唔做唔得, 又要供樓. 我全人奶同埋用環保尿布, D衫仔BB用品朋友俾左好多, 唔覺得要使好多錢哦. 返學可能要使多D.

大宅

國民生產總值:1432

開頭bb衫仔有人比啫,但唔會有長期供應架?之後每年都要買兩季衫

複式洋房

國民生產總值:126

tada 發表於 16-12-1 02:01
我都係咁諗,所以今日又再上返嚟BK。哈,我反而覺得平有平養,係唔知自己體力應唔應付到,我已37。 ...

真係要考慮好大嘢
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎