用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

網購天地 今日: 49|主題: 57054

[淘寶] 雙11後運輸問題

複式洋房

國民生產總值:336

想買野,係咪運輸出貨係咪已變番正常?

王國熱話
售二手兒童玩具、摺餐椅
100%新 米妮人型大公仔 $200
BB 公仔 85%新 會叫,可換衫
Japan gals 天然水素水面膜 30片 $120

大宅

國民生產總值:1527

18/11號開始買野,江浙滬發貨,韵达/申通/圆通/天天/邮政快递都可以今發後至,EMS用多1日,同平時一樣

有件貨唔記得叫賣家唔發中通,結果18/11揭阳收件,21/11先到東莞

伯爵府

國民生產總值:16499

回覆樓主:

好睇邊間集運,有啲仲立立亂!

男爵府

國民生產總值:6013

未呀....平時一晚到港,今次三晚都未到港

1號閑人: 外汇牌价再加1.5%手續費,簡化了的公式: 101.5/"港币现汇买入价"

大宅

國民生產總值:1971

呀蟲甲 發表於 16-11-25 17:39
18/11號開始買野,江浙滬發貨,韵达/申通/圆通/天天/邮政快递都可以今發後至,EMS用多1日,同平時一樣

有 ...

揭陽班潮州佬問物都得,但間間快递收貨都兩三日,曾中伏落單時係深圳公司,點知係揭陽發貨,加埋星期六日, 成個禮拜先到深圳.通常係深圳公司買-隔日就到貨.
淘寶多左好多假深圳-廣州,上海同北京店,到發貨先見到系他省,尼D鋪買完都唔會回頭,唔老實,遲早出事

大宅

國民生產總值:1773

快遞冇問題,但集運未得

大宅

國民生產總值:2133

回覆樓主:

我岩岩收左雙11貨 本來想呢幾日再買野不過見有post話集運未得有d驚驚地 唔敢淘住

大宅

國民生產總值:1239

回覆樓主:

睇d post都知,集運仲好亂,要遲d先淘

珍珠宮

國民生產總值:30581

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我特別過左雙11先買架啦,24號齊貨比左錢,今日都未發貨,佢話香港唔夠車

遲下又黎個雙12真係唔知點好
感激遇上你~
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎