用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

今日: 40|主題: 48974

奶量唔夠..點算好?

別墅

國民生產總值:644

畀面勳章

近呢個幾星期好似唔夠奶咁,女女飲極都唔夠飽咁,點算好?

大宅

國民生產總值:1083

按摩多D,俾女女埋身餵密D都有幫助

侯爵府

國民生產總值:22391

回覆樓主:

咁就多d埋身,埋身俾佢吸

複式洋房

國民生產總值:159

回覆樓主:

飲魚湯,唔洗一老火湯,就咁滾魚湯都ok, 朋友生左2件,佢教日日飲魚湯~

侯爵府

國民生產總值:23975

多 D埋身,自然就會多。 叫屋企人煲D木瓜鯽魚湯飲~

翡翠宮

國民生產總值:91874

除佐飲谷奶湯,早晚都可以飲D奶製品,煲D粥水溝奶粉都可以彌補奶水不足嘅問題

複式洋房

國民生產總值:300

回覆樓主:

飲下魚湯同按摩多d la, 如果真係唔夠奶都可以補下奶粉,我bb 出世開始都係半人奶半s26, 最緊要夠飽唔好餓親bb

水晶宮

國民生產總值:61562

媽媽可以飲多D湯同水,如果奶量唔夠可以補奶粉。

男爵府

國民生產總值:7946

多D埋身喂,等BB啜多密D,就會越啜越多。不過如果實在唔夠阿B食,都只能補奶粉。我果時就係,最緊要係要食飽飽。

複式洋房

國民生產總值:179

回覆:奶量唔夠..點算好

媽媽要放鬆d, 除了飲多d湯水,仲要飲多d水,咁樣身體才會有水去造多d奶水,我果陣時每日都會飲2~3L水

大宅

國民生產總值:1625

我個時飲左好多湯水都唔夠,唯有就補illuma,佢都好肯飲

男爵府

國民生產總值:9750

BB 幾大?會否是猛長期?

大宅

國民生產總值:1386

飲多D水,多埋身都有用,最緊要唔好飲到收奶既野飲

大宅

國民生產總值:2733

自己飲多D湯水,餵密D,真係唔夠就補奶粉

大宅

國民生產總值:1153

飲多d湯水 ,例如魚湯,章魚湯咁

男爵府

國民生產總值:5886

動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章

最緊要係自己唔好咁緊張,飲多D湯水應該有幫助

別墅

畀面勳章

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
lchris918 發表於 16-11-27 21:51
媽媽要放鬆d, 除了飲多d湯水,仲要飲多d水,咁樣身體才會有水去造多d奶水,我果陣時每日都會飲2~3L水

...
已經飲多左水,2-3l水咁咪要飲多4-6杯

別墅

畀面勳章

lukaluka 發表於 16-11-29 17:11
飲多d湯水 ,例如魚湯,章魚湯咁
原來呢d湯水有用,聽日試下煲先

男爵府

國民生產總值:7254

湯水有輔助作用,但最重要莫過於畀bb 密密食,或者密密pump

大宅

國民生產總值:1386

問過99話飲多D增奶既野,烏雞湯呀,佛手豬蹄通草湯,呢幾樣都有幫肋
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎