黃色火災危險警告現正生效 - 資料由天文台提供

用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

出埠旅行 今日: 57|主題: 117520

[日本] 大阪去清水寺一問~

子爵府

國民生產總值:10339

想請教各位jm,12月頭我去大阪,住難波,如果想報啲一日團去清水寺或伏見稻荷大社等等地方,喺難波一帶有得即時報名跟團去嗎?
唔該各位先

王國熱話
終於清楚點解要拉十拿九穩的二世唐下馬
撐學生的朋友可唔可以揮下手呀?
政圈驚現「雙面人」! 反對港獨,但唔畀...
政府欠年青人...一畢業就一層樓

大宅

國民生產總值:4544

大阪去清水寺同伏見都好容易咋喎,好少聽過跟團。

大宅

國民生產總值:4090

BB.com 發表於 16-11-25 17:45
想請教各位jm,12月頭我去大阪,住難波,如果想報啲一日團去清水寺或伏見稻荷大社等等地方,喺難波一帶有得 ...

你跟团,我怕清水寺和优見神社都是在門口放低你,叫你自已入去逛,定時再集合去下一景点!

你可由大阪去京都,坐京阪電車,途中可經宇治和伏見稻荷,在京阪五条清水站下車,沿路標走20min便到清水寺門口(其中10min是清水道的斜坡x年阪,如多人咪出火車站搭程的士,但清水道两旁多商店,也值得看下手信及京都工藝品)。
自已控制觀光時間,好玩地方留長一点時間也可,好具弹性! 好過跟团限時限刻!

子爵府

國民生產總值:10339

fatboyL2 發表於 16-11-27 22:24
你跟团,我怕清水寺和优見神社都是在門口放低你,叫你自已入去逛,定時再集合去下一景点!

你可由大阪去 ...

好呀,多謝你嘅意見呀,唔該晒

水晶宮

國民生產總值:57091

畀面勳章

只去清水寺就唔駛趣團啦,自己去都易又 flexible

男爵府

國民生產總值:8541

其實自由行最可貴的地方就是自由度,去京都交通這麼方便,為何要跟團呢?如果只是不想編行程,倒不如一早在香港報名東X遊就算啦.
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎