用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

想生BB 今日: 21|主題: 89085

其實如果有得選擇,你仲會唔會42歲去生第一胎?

民房

國民生產總值:22

比你係42歲,未生過,有得做人工受孕,你仲會唔會係呢個年紀去生? 即係當佢20歲時你已經62歲。 經濟都仲可以負擔得起,只係比你會唔會係全世界都話高齡會生個‘弱智‘嘅時候仲決定去生呢?

洋房

國民生產總值:61

畀面勳章

回覆樓主:

我會生。。我都就黎40,多囊,結左婚一年多。。依家先剛起步睇醫生

大宅

國民生產總值:1388

Yes, I will

大宅

國民生產總值:2997

回覆 charmfield 的帖子

會、點解一定會生弱智,我幾個朋友超高齡生全部正常健康,唔試過你點知?

民房

國民生產總值:22

hihicatcat 發表於 16-11-25 19:15

會、點解一定會生弱智,我幾個朋友超高齡生全部正常健康,唔試過你點知? ...

其實真係會想有一個家庭而想生。 只係有好多身邊人都講喱講路真係會灰心。
我會好好調理身體,多謝你地。

別墅

國民生產總值:685

唔需要理人講咩,呢個世界好多無謂人,最緊要諗自己想唔想。

別墅

國民生產總值:854

甘20歲咪自己獨立囉。。。都成人啦

複式洋房

國民生產總值:199

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
charmfield 發表於 16-11-25 17:47
比你係42歲,未生過,有得做人工受孕,你仲會唔會係呢個年紀去生? 即係當佢20歲時你已經62歲。 經濟都仲可 ...

生!唔使理人地講乜,最重要知自己想要乜。成日諗人地不如花心思喺自己、家庭。
經濟上support 得到已經好過好多人,好多case 係想要都無得揀,甚至係無能力/條件去揀

洋房

國民生產總值:57

生得出係上天給你的禮物,幾大年紀不用理人講,自己開心便可,趕快生一個,最少吾會後悔無生呀

大宅

國民生產總值:1976

回覆樓主:

我就係一個 42 歲又想生第一胎既人,唔好擔心,大把人陪你

我和我老公相識 4.5 年,之前無諗著生,今年剛改變主意,希望上天賜我這個機會

複式洋房

國民生產總值:222

回覆樓主:

我41生第一胎,自然懐孕,bb健康精靈

複式洋房

國民生產總值:483

比你係42歲,未生過,有得做人工受孕,你仲會唔會係呢個年紀去生? 即係當佢20歲時你已經62歲。 經濟都仲可 ...

我媽40歲生我,45歲生我細佬。我們都不是弱智喔。我細佬master 呢。

侯爵府

國民生產總值:20477

回覆樓主:

侯爵府

國民生產總值:20477

monkeyyyy 發表於 16-11-26 03:35
我就係一個 42 歲又想生第一胎既人,唔好擔心,大把人陪你

我和我老公相識 4.5 年,之前無諗著生,今年剛 ...

祝你成功

我都剛40生咗第一胎

別墅

國民生產總值:774

我都41了,現在做ivf

大宅

國民生產總值:1661

回覆樓主:

其實唔係自己揀唔揀,咁個天係要42歲先賜個bb畀你,我會欣然接受㗎

大宅

國民生產總值:4206

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
FionIp 發表於 16-11-26 14:18
我都41了,現在做ivf

X2 我都係41 剛剛做IVF !

別墅

國民生產總值:905

回覆樓主:

我41,自然懷孕,現29週,BB還有2個月出世。

大宅

國民生產總值:2310

愈大年紀 生 小朋友係會好d 因爲 自己有心機教 之前有研究講過既

別墅

國民生產總值:774

ungela914 發表於 16-11-27 06:38
X2 我都係41 剛剛做IVF !

你在那裡做ivf?
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎