懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

剛12W, 昨天去產檢時醫生幫我MEET走左粒息肉, 整走當日冇乜流血流啡, 剛才(即第二日)又見有少少啡色汾泌, 這是否屬正常? 唔係即時停晒D啡? ... 因為流啡已經困擾左我整個初孕期..
同埋昨天醫生有令去化驗..又拎埋抹片化驗 (因為醫生話我好耐冇做抹片順便睇埋)... 啊!!!! 增加擔心量..

有冇有經驗的JM可以分享下?

男爵府

陪月勳章

WW_WW 發表於 16-11-25 18:35
剛12W, 昨天去產檢時醫生幫我MEET走左粒息肉, 整走當日冇乜流血流啡, 剛才(即第二日)又見有少少啡色汾泌, ...

係咪子宮頸瘜肉?會架,第一日冇乜血,第二、三日都會有,可能會帶鮮紅色,量唔會太多,第四日就開始冇乜,小心唔好行咁多同谷大便,要多休息

男爵府

畀面勳章

hoiching0516 發表於 16-11-26 05:28
係咪子宮頸瘜肉?會架,第一日冇乜血,第二、三日都會有,可能會帶鮮紅色,量唔會太多,第四日就開始冇乜 ...

多謝你的回覆呀,令我都安心好多

男爵府

陪月勳章

WW_WW 發表於 16-11-26 08:55
多謝你的回覆呀,令我都安心好多

你喺政府定私家醫生度割架?如果覺得唔妥就call返個醫生問啦

我當時私家同政府都有睇,政府話可以即時夾出黎但我驚(因為當時都係得11週),我問個醫生夾左出黎會唔會仲有血流,佢話都會流兩三日架,但最後返私家醫生度做,13週時割左,第二三日流血流到嚇C我,第四日開始冇,之後一直到生都冇再流血,割左真係一了百了

男爵府

畀面勳章

hoiching0516 發表於 16-11-26 10:32
你喺政府定私家醫生度割架?如果覺得唔妥就call返個醫生問啦

我當時私家同政府都有睇,政府話可以即時夾 ...

我向私家做的,醫生冇特別meet走後會吾會流幾日血...所以我才上來問下有經驗的JM

Touchwood 我冇流血,但就有啡色的汾泌囉

首頁

尾頁

跳至