用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由報料 今日: 298|主題: 243062

交x信用卡海外簽帳抵到忍唔住要分享

大宅

國民生產總值:1175

我去4日東京,發現唱唔夠現金,米碌卡囉,帶左張銀聯去,因為好多地方銀聯都有優惠,大家都知銀聯個rate都靚,仲免手續費,原來交x銀行鑽石卡海外簽帳都免手續費,呢排yen跌緊,簽卡仲平過我係香港唱,總之勁開心啦!

王國熱話
你會和小朋友一齊玩Pokemon Go嗎?
由哪位幫BB命名?
你喜歡香港的「冰點」氣溫嗎?
最鍾意食邊款賀年糕?

珍珠宮

國民生產總值:49842

醒目開學勳章 BK Milk勳章

siuyibaby 發表於 16-11-25 18:58
我去4日東京,發現唱唔夠現金,米碌卡囉,帶左張銀聯去,因為好多地方銀聯都有優惠,大家都知銀聯個rate都 ...

即知道rate?

大宅

回覆:交x信用卡海外簽帳抵到忍唔住要分享

http://www.unionpayintl.com/hk/travel/rate.html

男爵府

國民生產總值:7318

我去4日東京,發現唱唔夠現金,米碌卡囉,帶左張銀聯去,因為好多地方銀聯都有優惠,大家都知銀聯個rate都 ...

銀联一向係日本都抵d㗎啦

wcpcelia    發表於 16-11-28 10:05

大宅

國民生產總值:1147

回覆樓主:

子爵府

國民生產總值:10452

大宅

國民生產總值:2690

如果唔係鑽石卡,只係普通卡,咁要收手續費嗎?我本身有hsbc銀聯.但都要收囉~

男爵府

國民生產總值:6081

kingking888 發表於 16-11-28 09:14
如果唔係鑽石卡,只係普通卡,咁要收手續費嗎?我本身有hsbc銀聯.但都要收囉~
...
銀聯本身係冇收海外簽帳費, 係銀行自己收, 所以大部份的銀行出嘅銀聯信用卡都冇收, 只係HSBC及恆生有收. 建行, 中銀都冇收, 不過交行唔知.

cillia123    發表於 16-11-28 10:11

別墅

國民生產總值:662

仲有雙倍積分

翡翠宮

國民生產總值:86746

動物勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 夏天玩到顛 育兒性格勳章 2015xmas 樂桃猴年勳章

大宅

國民生產總值:1059

fungmarket 發表於 16-11-28 15:11
仲有雙倍積分

岩岩收到信,海外簽夠$5,000又回$200,都幾開心!

大宅

其實交通信用卡都幾好用

大宅

國民生產總值:2754

我在名古屋某酒店簽咭, 酒店只收 VISA, 唔收銀聯。

伯爵府

國民生產總值:15719

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
建設銀行張銀聯都一樣 去海外簽必用銀聯(emoji)(emoji)

水晶宮

國民生產總值:50765

動物勳章

水晶宮

國民生產總值:70705

回覆樓主:

水晶宮

國民生產總值:65092

銀聯
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎