用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

家庭理財 今日: 1|主題: 36601

如用13萬買哂股票(地鐵),每年有多少息賺呢?

伯爵府

國民生產總值:17183

BKXmas勳章

同那兒買?地鐵股穩陣嗎?因做港定期太少了!

王國熱話
62偷99錢
親愛的99,我真係愛死你
有無想過6299點解唔鐘意自己?
你哋同老公D兄弟姊妹,62,99食飯開唔開心...

大宅

國民生產總值:1948

BKXmas勳章

回覆樓主:

各大股票行都做得,你想0佣0雜費的,自己去一通、8、富途…

8月公布的中期業績每股派$0.25,你預呢啲位上落

因為作為地產股之一,短期易受樓市消息會影響到,加上高鐵、沙中線的超支問題可能要港鐵承擔,主要都係啲不明朗因素左右,長擺一般都係無咩大問題,

大宅

國民生產總值:2236

BKXmas勳章

回覆樓主:

2015年度每股共派息$1.06,以現價$38.7計算,息率約2.74%。
如有13萬,可收息約$3,560(未計佣金等成本)。
股票價格可升亦可跌。

禁止訪問

國民生產總值:2948

BKXmas勳章

翡翠宮

國民生產總值:98096

醒目開學勳章 大廚勳章 BKXmas勳章

引用:對上十年, 中電收息比 66 吸引

原帖由 TopKind 於 16-11-26 發表
對上十年, 中電收息比 66 吸引
66 是半公用/地產股~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

禁止訪問

國民生產總值:2948

BKXmas勳章

大宅

國民生產總值:1602

BKXmas勳章

sabun 發表於 16-11-25 19:10
同那兒買?地鐵股穩陣嗎?因做港定期太少了!

得2.xx%一年
呢個世界唔知幾時開始變得愈黎愈複雜,
公平呢兩個字已經漸漸唔再存在

埋沒良心既人愈黎愈多
騙子亦愈黎愈多
是我們變了,還是世界變了..
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎