用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

求職招聘 今日: 94|主題: 31164

天水圍幼兒園請嬸嬸

大宅

國民生產總值:1512

月薪9500 銀行假期 有學校假期 有意請PM

王國熱話
請問有冇媽媽係養和有催生經驗?
QE生bb的mama, 入院用準備奶粉比bb嗎?
有無人只請工人2年去照顧初生bb?
30W開始作抽筋瞓唔到覺, 點算呀?

男爵府

國民生產總值:5407

cherry2003 發表於 16-11-25 20:22

有興趣,請問係搞衛生?負責小朋友大小便?派飯?

男爵府

國民生產總值:5249

kingsley_2010 發表於 16-11-26 07:52
有興趣,請問係搞衛生?負責小朋友大小便?派飯?

我做過分享少少,一早返去做清潔、之後小朋友返嚟可能需要幫手換鞋,食早點時如N班需要幫手餵食,因有啲小朋友重未識自己食,跟著帶小朋友去洗手間,細嘅可能要換片,如佢哋去完大大嘅要幫手抹patpat,如細嘅賴左臭臭就要幫他們洗patpat,有啲可能只用濕紙巾清潔完就算,睇下學校點處理,跟著上堂時可能要跟住上堂,之後午餐跟住去洗手間/換片,舖床準備小朋友午睡(全日班),小月朋友午睡後,職員食飯你預半小時左右,有啲會包飯,有啲要比饍食費$10幾蚊左右,食完啦!就開始抹小朋友玩嘅玩具,跟住差唔多時間就叫小朋友起身,之後執返好啲床,將所有枱椅還完,跟住帶小朋友去洗手間/換片,之後茶點跟著上堂,差唔多放學前去洗手間/換片,小朋友差唔多走晒,開始大清潔,掃地、拖地、抹枱椅、洗洗手間等,這些是全日班大約嘅工作,半日班就無咁辛苦唔使舖床,但基本嘅清潔差唔多,不過實際做啲咩你可以問下學校,不過基本清潔一定走唔甩

大宅

小小兔仔 發表於 16-11-26 10:10
我做過分享少少,一早返去做清潔、之後小朋友返嚟可能需要幫手換鞋,食早點時如N班需要幫手餵食,因有啲小 ...

大致上係甘

大宅

大宅

國民生產總值:3182

回覆樓主:

我好鍾意小朋友,可惜過唔到依關(要處理(emoji)(emoji))

大宅

急聘

複式洋房

國民生產總值:135

回覆樓主:

如果可以出現金票,我可以即時上班!

大宅

國民生產總值:1514

有無年齡要求?3x歲考唔考慮?

大宅

man.lam 發表於 16-11-28 08:48
如果可以出現金票,我可以即時上班!

出有名支票,不是現金票

大宅

likice 發表於 16-11-28 15:09
有無年齡要求?3x歲考唔考慮?

考慮!Pm 你

大宅

發表於 4 天前 |顯示全部帖子

男爵府

國民生產總值:6839

發表於 前天 22:55 |顯示全部帖子

有兼職嗎?

男爵府

發表於 前天 22:56 |顯示全部帖子

請問有兼職嗎?

男爵府

發表於 前天 22:56 |顯示全部帖子

請問有兼職嗎?

男爵府

發表於 前天 22:57 |顯示全部帖子

有兼職嗎?

大宅

發表於 前天 23:22 |顯示全部帖子
sololoso 發表於 16-12-4 22:57
有兼職嗎?

如果等人用,都會搵代工!你兼職意思係反幾點至幾點,通常代工反8點半放6

大宅

發表於 前天 23:22 |顯示全部帖子
sololoso 發表於 16-12-4 22:57
有兼職嗎?

如果等人用,都會搵代工!你兼職意思係反幾點至幾點,通常代工反8點半放6
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎