用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 2746|主題: 870198

唉!考路試

大宅

國民生產總值:2258

好媽媽勳章

衰左第二次,今次考條路已經係最易,只怪自己唔小心

宜家感覺好似掉$響咸水海,好驚第三次又唔合格

子爵府

國民生產總值:10397

我第一次考都係最易果條。都係肥左
最後第三次先合格 加油

大宅

好媽媽勳章

回覆:koey_0611 的帖子

我第二次已經響出面補左6堂,學院5堂,今次好有信心,點知....打擊太大

本來唔想再考,我c6話比左咁多錢,唔通尤佢,宜家唯有頂硬上

複式洋房

國民生產總值:451

CYT1207 發表於 16-11-25 21:07
我第二次已經響出面補左6堂,學院5堂,今次好有信心,點知....打擊太大

本來唔想再考,我c6話比 ...

你考左邊條線呀?多石好似熱門 我學左第二堂

大宅

好媽媽勳章

回覆:唉!考路試

我考元朗架

侯爵府

國民生產總值:21671

CYT1207 發表於 16-11-25 21:00

宜家感覺好似掉$響咸水海,好驚第三次又唔合 ...

有哂經驗,下次合格架喇。

大宅

好媽媽勳章

引用:Quote:CYT1207+發表於+16-11-25+21:00+衰左

原帖由 bik1229 於 16-11-25 發表
有哂經驗,下次合格架喇。
承你貴言

侯爵府

國民生產總值:23969

回覆樓主:

唔使驚...
我都係考第四次先pass,最後咪又係得左

依家未甩P牌已經出左車

其實考咁多次都有好處,就係到真係揸車時係唔會驚,因為已經真係揸慣楂熟

大宅

國民生產總值:1139

大家有冇計過考牌一共用左幾多錢?

大宅

好媽媽勳章

回覆:sukicheng88 的帖子

我今次用左24K,仲未計黎緊考呢次會唔會再補鐘

我個fd同我一齊補,佢一take pass,羨慕死我

男爵府

國民生產總值:7093

回覆樓主:

大宅

國民生產總值:3214

祝你成功

子爵府

國民生產總值:14362

CYT1207 發表於 16-11-25 21:13
我考元朗架

識得有兩個考左兩次元朗都放棄左,話好難,係咪多貨車上落貨定咩?

最緊要知自己衰咩,如果冇信心就唔好再報

大宅

好媽媽勳章

回覆:ash_yehyeh 的帖子

希望我考少你一次

大宅

好媽媽勳章

回覆:YUUI 的帖子

我第一次就考最難果條,超多貨車泊響路邊,又多上落貨

第二次考最短最易果條,點知衰左

如果第三次考番呢條缐就好有信心,但考最難果條就...

瑪瑙宮

國民生產總值:128938

畀面勳章 2015xmas

回覆:CYT1207 的帖子

俾D信心自己,我哋撐你㗎!加油!

大宅

國民生產總值:1139

CYT1207 發表於 16-11-25 21:34
我今次用左24K,仲未計黎緊考呢次會唔會再補鐘

我個fd同我一齊補,佢一take pass,羨慕死我

依家學車真係越嚟越貴我都啱啱肥咗,又要再嘥錢考,大家一齊努力吧

珍珠宮

國民生產總值:40534

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

happymusic520 發表於 16-11-25 21:09
你考左邊條線呀?多石好似熱門 我學左第二堂

我上年11月考多石線一take pass
我成日上YouTube 煲考果4條線的video, 我覺得work!

wcpcelia    發表於 16-11-26 18:00

大宅

國民生產總值:1530

moonychan 發表於 16-11-25 23:08
我上年11月考多石線一take pass
我成日上YouTube 煲考果4條線的video, 我覺得work!
...

除左呢個方法之外,我覺得每一次去學車途中都係個腦loop一次每條路點行,由開始到尾應該要做啲咩,先去學車係入腦好多

不過好多時都掛住睇電話,其實學車前loop電話我覺得好傷神,到你學車果陣要揸一陣先回到魂

報快期時選擇有利時間都係有優勢,例如揀9點幾都幾好,返工返學嘅都返晒,但又未到送貨或接放學時間

呢個係我考左三次車之後體驗到嘅野

大宅

國民生產總值:1530

希望你下一次合格啦
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎