自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

後生有幾癲過呢? 想當年,玩完通頂仍然可返工,放工又再玩過。 而家捱一晚夜就死咗半條命

大宅

畀面勳章

kc_01k 發表於 16-11-25 21:40
後生有幾癲過呢? 想當年,玩完通頂仍然可返工,放工又再玩過。 而家捱一晚夜就死咗半條命
...

中秋通頂bbq後去返part time

wcpcelia    發表於 16-11-26 22:22

翡翠宮

我愛芝麻卷 發表於 16-11-25 21:41
中秋通頂bbq後去返part time

後生真係好堅,不過,都叫玩過癲過,不枉此生

嗰時,唔知點解,玩完仲可返工,仲可處理倒要做嘅嘢,我金句係,不可影響工作 ,真係堅勁

水晶宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我都覺,以前落d通頂第日返工都唔覺眼瞓,而家就瞓極都唔夠

翡翠宮

kiu1112 發表於 16-11-25 21:50
我都覺,以前落d通頂第日返工都唔覺眼瞓,而家就瞓極都唔夠

後生即係後生

子爵府

...

當年喺cwb做嘢,收1130,朋友喺灣仔返酒吧,可以收工去搵佢飲嘢飲通頂,瞓2個中返工死撐對眼話收工要仆返去瞓,點知收工對眼精靈過鬼,又飲過

禁止訪問

翡翠宮

PerryChak 發表於 16-11-25 21:56
當年喺cwb做嘢,收1130,朋友喺灣仔返酒吧,可以收工去搵佢飲嘢飲通頂,瞓2個中返工死撐對眼話收 ...

我都係咁架,明明玩完第日話唔玩,但放工又打死兩隻老虎仲得

翡翠宮

回覆樓主:

我都試過你咁,最高紀錄試過一日一夜冇瞓過

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

...

係深圳反到差不多閂關閘,趕住沖關返康港

侯爵府

2018復活節勳章

...

讚成

讀書時兼職做領隊, 同班團友浦夜街, 但唔飲酒嘅,成晚無瞓第二日仲精神過佢地

以家老咗了,陪個女去迪士尼一日都冇咗半條命

伯爵府

畀面勳章

通宵飲酒天光就去游水曬太陽之後又再飲過

wcpcelia    發表於 16-11-26 22:22

大宅

回覆樓主:

試過打通宵麻雀後晨早去九龍公園游水,游完超精神

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

晚晚飲酒到4,5點, 7點幾起身返工, 放工整杯回魂酒又嚟過

伯爵府

一連3日接龍式咁返工, 放工回家沖涼, 再即去玩通頂, 朝早直接去返工, LUNCH先瞓下, KEEP住3日3夜

珍珠宮

回覆樓主:

第一次去旅遊,遇大風雪,只好自駕遊7天,highway可半睡半醒駕車,試過揰車,另亂泊車張牛肉乾追番香港要俾,晚上睡大學宿舍。。。

翡翠宮

blackberry 發表於 16-11-25 22:16
晚晚飲酒到4,5點, 7點幾起身返工, 放工整杯回魂酒又嚟過

回魂酒,以前玩完一返工隊罐可樂,放工回魂酒,真係又再浦過,真係唔知點解日日都有局,酒腳不斷

翡翠宮

淘寶 發表於 16-11-25 22:10
讚成

讀書時兼職做領隊, 同班團友浦夜街, 但唔飲酒嘅,成晚無瞓第二日仲精神過佢地

我係架,而家我聽倒主題公園都驚,同仔去完,好似比人打完一身咁

子爵府

平安夜係尖東浦到天光,飲完茶再打24圈

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

kc_01k 發表於 16-11-25 22:29
回魂酒,以前玩完一返工隊罐可樂,放工回魂酒,真係又再浦過,真係唔知點解日日都有局,酒腳不斷: ...
我都係要隊可樂, 其實你係咪我舊同事嚟架

首頁

尾頁

跳至