用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

出埠旅行 今日: 72|主題: 122453

[日本] 一月北海道要著咩鞋?

別墅

國民生產總值:640

BKXmas勳章

一月北海道應該好大雪,要著咩鞋呢?普通波鞋可以嗎

王國熱話
零至十❤️順序接,不限字數,同音都得(Part ...
五行順序接龍
***二字接龍 *** (接任何一字)
五金接龍 (同音也可)

大宅

國民生產總值:3059

BKXmas勳章

黑衣天使 發表於 16-11-25 22:42

我曾在北海道看雪祭,那時滿地是雪,我的鞋子很跣,於是在Lawson或seven買一對綁在鞋底的雪爪,很有用!

禁止訪問

國民生產總值:2948

BKXmas勳章

男爵府

國民生產總值:9325

BKXmas勳章

黑衣天使 發表於 16-11-25 22:42

建議防水行山鞋,如果遇到溶雪週圍都是冰就可能要加多對雪爪.

大宅

國民生產總值:2000

BKXmas勳章

tammykam01 發表於 16-11-25 22:53
我曾在北海道看雪祭,那時滿地是雪,我的鞋子很跣,於是在Lawson或seven買一對綁在鞋底的雪爪,很有用!
...

酒店等有地氈的地方,雪爪會抓爛地氈。著雪爪入去前一定要喺門口除定正入得去,門口又無得坐,除要單腳企好危險,尤其老人家要小心喔!

北海道好多地方寫明不可穿雪爪內進,俾人捉到好樣衰。

正正經經買對防滑雪靴吧!

大宅

國民生產總值:3059

BKXmas勳章

Activehealth 發表於 16-11-26 12:17
酒店等有地氈的地方,雪爪會抓爛地氈。著雪爪入去前一定要喺門口除定正入得去,門口又無得坐,除要單腳企 ...

我買的是塑膠雪雪爪,雪爪下有幾個尖形塑膠和坑紋,雪爪套在鞋頭位置,以作防滑。

大宅

國民生產總值:3008

BKXmas勳章

回覆 黑衣天使 的帖子

最好買對狗牙底的雪靴,我之前買的是palladium boots, 價錢一啲都唔貴,品牌本身係做軍人鞋的,但著上腳唔覺重唔會腳攰,抵著。

wcpcelia    發表於 16-11-28 11:42

子爵府

國民生產總值:12129

BKXmas勳章

titma 發表於 16-11-26 14:17
回覆 黑衣天使 的帖子

最好買對狗牙底的雪靴,我之前買的是palladium boots, 價錢一啲都唔貴,品牌本身係 ...
我都買咗呢對.
上星期花園街Dahood做緊七折, 勁抵.

子爵府

國民生產總值:12129

BKXmas勳章

如果自由行, 可以落機即去狸小路或Aeon買雪靴.

上年12月去, 男友著行山鞋(唔係boot), 踩茖雪都入水, 即晚去狸小路買咗對雪靴, $2xx港幣, 好抵

別墅

國民生產總值:903

BKXmas勳章

我著波鞋,雪都ok,冰要有爪才不跣
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎