用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

論盡家傭 今日: 52|主題: 120491

今天終於送走件神經刀

男爵府

國民生產總值:5756

今天炒咗件極品:8月4日上工,3個幾月只學識煮5樣餸:蒸黃花魚、蒸烏頭、炆鯇魚、蒸雞和淥菜心,仲要每星期至少兩次會係餸度發現頭髮。未經我同意擅取我既八達通買野;我仔嘔唔話我知、跌親留血警告佢唔可以話俾daddy mummy 知。清潔家居舖晒麈當睇唔到。落雨掛衫出去,出太陽就收番入屋,話下佢走入廚房磨刀,騎呢古怪。姓名:Sulasxh, HKID:WX362xx9(6) 。相信agent得成一定用顧主唔識英文或財政狀況來hard sell佢。希望大家不要上當。

王國熱話
請問有冇媽媽係養和有催生經驗?
QE生bb的mama, 入院用準備奶粉比bb嗎?
有無人只請工人2年去照顧初生bb?
30W開始作抽筋瞓唔到覺, 點算呀?

大宅

國民生產總值:3719

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
Myluckybaby 發表於 16-11-25 22:44
今天炒咗件極品:8月4日上工,3個幾月只學識煮5樣餸:蒸黃花魚、蒸烏頭、炆鯇魚、蒸雞和淥菜心,仲要每星期 ...
印印?
全新海外?

男爵府

細姐姐 發表於 16-11-26 12:14
印印?
全新海外?

Yes, 全新海外印印。

子爵府

國民生產總值:11943

大宅

國民生產總值:2952

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
Myluckybaby 發表於 16-11-25 22:44
今天炒咗件極品:8月4日上工,3個幾月只學識煮5樣餸:蒸黃花魚、蒸烏頭、炆鯇魚、蒸雞和淥菜心,仲要每星期 ...

磨刀?(emoji)有恐嚇成份,應報警
有人說在沙漠不可能種花,但這個世界上,仍然有人去堅持,去灌溉,去相信有可能,因為開花的原因,並不在乎有沒有水,而是在乎你有沒有一份執著的信念。   ...

男爵府

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
kikibabyboy 發表於 16-11-28 08:34
磨刀?(emoji)有恐嚇成份,應報警

我問過做警察的朋友,話唔係向住我是冇用的。剛好那天個仔唔使返學,嚇到我要call婆婆過來睇住先敢返工。當初得成sell佢俾我時話係馬來西亞做咗四年姐姐,嗰邊咁刻薄都可捱四年,應該刻苦耐勞。點知來到連拖地洗廁所都要教,教佢抺窗皺晒眉頭,抺櫉櫃直頭喊,成個大小姐咁款。根本從未做過姐姐,亦都唔鍾意做家務。

請呢個神經刀agent 費$9800,炒佢用咗$10010,咁就冇咗2萬蚊,所以極唔希望另一個僱主受害。

大宅

國民生產總值:2464

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
Push
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎