用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

網購天地 今日: 286|主題: 56989

[淘寶] 賣家退運費或返現到支付寶

大宅

國民生產總值:2338

我冇大陸戶口, 我知用不能夠再用支付寶

賣家收多左錢退款點款?

我想問, 賣家退款在 "账户余额" 會唔會顯示, 直到我有大陸戶口再拎出黎用, 定係依家賣家係唔能夠俾錢我?

王國熱話
淘寶玉石分享
淘全屋家俬用集運定每件直送?
風扇燈
淘傢俬

複式洋房

國民生產總值:267

你買嘢果時用咩俾錢就退返果度,即係俾PPS就退返PPS度。
我啱啱都做咗退款,賣家話退去我支付寶度,我唔要,我自己申請退款。

複式洋房

國民生產總值:159

回覆 xueyu 的帖子

沒實名不能直收賣家支付寶退款,收多錢只能在平台按小量退款,但沒賣家會接受咁吧...
還是在香港實名吧,一張建行卡余額十萬都夠用
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=18872933

大宅

國民生產總值:4717

xueyu 發表於 16-11-25 23:55
我冇大陸戶口, 我知用不能夠再用支付寶

賣家收多左錢退款點款?

冇支付寶認證,其實又係一個麻煩
大陸賣家似乎比較愛直接退在支付寶裡(可能比較方便)
我最近都有一單需要,由於支付寶認證了,
所以賣家與我傾談如何退回多收既運費時,我同意直接退回支付寶裡

若果樓主有一天時間,建議可以直接到深圳辦理一個銀行戶口
(冇大陸電話卡亦順道買一張使用,或淘一張)
用作認證支付寶以便日後有使用

之前我上深圳一趟,在羅湖關口既中銀辦理,其實都幾方便(有網友話落馬州過關辦理都方便)
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=17714119

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎