自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

我好同情佢,原來佢病嘅時候仔女仲係咁細!我覺得佢應該係好媽媽,可惜佢見唔到仔女長大。訪問其中一段,佢話見到人一家大細去郊遊,覺得好羨慕,即時好感觸,錢真係唔駛多,夠洗就好,一家人健康快樂最重要!

http://hkm.appledaily.com/detail.php?guid=2_455255_0&category_guid=nextplus&category=magazine&issue=

公爵府

我唔識整link,有冇人整識出來比大家睇?

伯爵府

20020116 發表於 16-11-26 01:10
我好同情佢,原來佢病嘅時候仔女仲係咁細!我覺得佢應該係好媽媽,可惜佢見唔到仔女長大。訪問其中一段,佢 ...

所以嫁得好唔係只睇婚禮幾豪華、有幾多金器呢d表面野,有的固然好,婚後生活就現晒形,單是願意承擔、對婚姻忠誠、互相尊重、體諒、扶持已經唔可以只睇錢

wcpcelia    發表於 16-11-26 21:05
遠離癲狗Ling.W+小人ssss

子爵府

同意!唔通攬住hermes去郊遊就會開心?!

子爵府

呢樣我同意!錢銀方面夠食夠住夠生活就得,唔需要過D有幾奢華既生活。幸福唔係用錢來衡量

大宅

回覆樓主:

佢篇野好inspiring,生命就是無奈,從不堪中可找到一絲光輝,多發掘剩餘的美好

公爵府

ibelieveican 發表於 16-11-26 08:48
佢篇野好inspiring,生命就是無奈,從不堪中可找到一絲光輝,多發掘剩餘的美好
...

真係好inspiring,有啲人諗東諗要,尋尋覓覓,可能幸福就喺身邊。

禁止訪問

男爵府

20020116 發表於 16-11-26 01:10
我好同情佢,原來佢病嘅時候仔女仲係咁細!我覺得佢應該係好媽媽,可惜佢見唔到仔女長大。訪問其中一段,佢 ...

全部都係命,大劉根本唔係熱爱家庭生活的人,和仔女踩單車家庭樂?難矣
蘋果記者對大劉一家人好有情意結,糾纏了廿幾年的採訪經歷,由大劉,寶小姐,洪朝豐,劉的各個女伴,小劉,甘比呂小姐,集集新鮮,每单都係大新聞,當年採访的記者,由黄毛小子,變成中坑,劉一家人的盛衰,侧寫香港娱樂圈的历史。。

公爵府

劉:很寂寞。

好像這幾天,我一個人行山,一個人不停的行了幾小時,看到別人一 家大小往燒烤,做父親的做母親的挽着一袋一袋衣物用品, 小孩子開開心心,這是童年時代從沒經歷過的。結婚以後,我也不能 把這些給予兩個孩子,因為劉先生是絕對不肯做這些事情。家庭的親 情,和你有錢沒錢根本全無關係。所以,當我看到一些真心喜歡家庭 的男人時,我是真的會讚出口。但人的際遇總有不同, 有些人會用不同的角度羨慕我,我又會在另一個角度羨慕人。 這世界本就如此。

呢啲說話,出自寶小姐口,我個人感受份外淒涼,咁tough嘅人,原來都會有所欠缺!

wcpcelia    發表於 16-11-26 21:06

珍珠宮

20020116 發表於 16-11-26 09:53

好像這幾天,我一個人行山,一個人不停的行了幾小時,看到別人一 家大小往燒烤,做父親的做 ...

所以我從來覺得很富有的人很多心底也不快樂,反而中上家庭不用擔心住和食等,又有一家人的family day是最開心的!

男爵府

20020116 發表於 16-11-26 09:53

好像這幾天,我一個人行山,一個人不停的行了幾小時,看到別人一 家大小往燒烤,做父親的做 ...

直覺寶講野可信過劉,無我無佢,無佢亦無我今日。大劉反面時話寶幫唔到手,能力低。

作為女人,覺得劉唔啱,寶幫你打江山,只求家庭樂,BBQ,行山。。有伴。 你卻大把時間大把炒票搞大量明星

侯爵府

回覆樓主:

好睇

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

寶小姐個大仔早排有講過,佢讀緊中學時得悉母親患病,十分害怕恐懼,佢為了給母親能見到佢入大學,起原本只係中等成績既佢,發奮苦讀攞左科科A,可以跳級升上大學,仲話佢銀包放相片果格一直都留比佢阿媽。

milky_red    發表於 16-11-26 17:26
greenpea    發表於 16-11-26 11:10

水晶宮

回覆樓主:

所以唔同angle睇嘢係唔同。
錢可以帶黎舒適生活。同時係萬惡。
男有了錢,就要多幾個女人。
女人為了錢唔moral咁同呢d賤男一齊。
劉寫下了他家族嘅臭史。

大宅

yuyueng 發表於 16-11-26 10:39
寶小姐個大仔早排有講過,佢讀緊中學時得悉母親患病,十分害怕恐懼,佢為了給母親能見到佢入大學,起原本只 ...

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

睇過另一篇訪問, 佢話睇返自己後生時影既相, 係有笑容, 不過感覺唔到真開心.

哇, 妳話幾悲哀.

如果當初遇上另一個男人, 佢人生未必如此田地. 不過相信佢本人都應該好勝執著.

伯爵府

有些人就係窮到得噃錢,有幾多人明白

yumui61    發表於 16-11-26 11:58
greenpea    發表於 16-11-26 11:10

公爵府

babyboy2013 發表於 16-11-26 10:23
直覺寶講野可信過劉,無我無佢,無佢亦無我今日。大劉反面時話寶幫唔到手,能力低。

作為女人,覺得 ...

我都覺得寶可信過劉,正所謂人之將死,其言也善,佢去到呢啲時候,冇必要作嘢!

公爵府

yuyueng 發表於 16-11-26 10:39
寶小姐個大仔早排有講過,佢讀緊中學時得悉母親患病,十分害怕恐懼,佢為了給母親能見到佢入大學,起原本只 ...

陰公囉,其實十幾歲仲係好需要父母,平爸唔會理佢,亞媽又大病,生死邊緣,其實寶小姐對仔女都好慘,好彩都叫生性,讀飽書。

首頁

尾頁

跳至