用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由報料 今日: 28|主題: 242960

匯款咭推廣 - 8000 送 200、萬0、sogx

子爵府

國民生產總值:13727

請問 $8000 裏面,計唔計萬0及sogx的簽賬,我上網睇冇寫喎

王國熱話

伯爵府

國民生產總值:17555

萬O唔計, sogo冇玩, 沒留意

大宅

國民生產總值:2149

都唔計

睇返萬O 同 soxo 推廣的TnC 有註明

伯爵府

國民生產總值:19202

玩具勳章

CKHA 發表於 16-11-26 11:43
都唔計

請教係邊句

伯爵府

國民生產總值:19202

玩具勳章

CKHA 發表於 16-11-26 11:43
都唔計

其實佢唔係應該8000個度要寫咩。
我睇到係甘,如果人地無玩sogo 1500, 簽500甘計唔計?唔係好明tim
「合資格簽賬」為合資格於此推廣的本地簽賬,定義為於推廣期內以合資格信用卡於本地商戶單一簽賬淨額最少滿港幣500元的簽賬,並於核實持卡人有資格獲享禮券時已誌賬的交易。本地簽賬是指於香港進行並根據信用卡月結單上所列以港幣結算的交易。本行可全權絕對酌情決定哪些是合資格簽賬。現金貸款、年費、財務費用、逾期費用、賭場交易、分期付款、繳稅、透過匯豐網上理財繳費、於「獎賞錢」購物網及於「最紅簽賬雙重賞」(推廣期為2016年5月11日至6月30日)的換購交易、所有於2016年10月17日至10月31日於百佳超級市場、FUSION、TASTE、INTERNATIONAL、GOURMET、GREAT FOOD HALL、SU-PA-DE-PA (只限超市部)之香港實體分店、及於香港的衛訊進行之簽賬交易、所有透過手機或裝置進行之簽賬交易、八達通自動增值、自動轉賬、循環付款,及所有未誌賬、取消以及退款的交易均不會算作本推廣的合資格簽賬及不會計算入簽賬要求內。

wcpcelia    發表於 6 天前

大宅

國民生產總值:2446

回覆樓主:

睇咗 Sogo 同 $8,000 兩個 promotions 嘅 terms and conditions,sogo promotion嘅第 6 點係唔係指 $8,000 promotion?

「合資格交易」為推廣期內於指定商戶以合資格信用卡單一簽賬淨額最少滿港幣500元的簽賬交易並於核實持卡人有資格獲享優惠時已誌賬的簽賬交易。本行可全權絕對酌情決定那些是合資格交易。所有未誌賬、取消、退款及分期付款的交易均不會算作本推廣的合資格交易及不會計算於簽賬要求內。成功登記此推廣的持卡人就所有於2016年11月1日至11月30日期間於指定商戶進行的交易,並不可獲享早前推出的「最紅簽賬獎賞」(推廣期為2016年10月17日至11月30日)之優惠。

大宅

nanalam 發表於 16-11-26 14:51

睇咗 Sogo 同 $8,000 兩個 promotions 嘅 terms and conditio ...
無錯, 「最紅簽賬獎賞」(推廣期為2016年10月17日至11月30日)之優惠。 就係指$8000 送200百佳的推廣活動

大宅

chingnc 發表於 16-11-26 13:58
其實佢唔係應該8000個度要寫咩。
我睇到係甘,如果人地無玩sogo 1500, 簽500甘計唔計?唔係好明tim
「合資 ...
照字面睇, 如果只登記「最紅簽賬獎賞」(推廣期為2016年10月17日至11月30日)之優惠 而沒有登記萬寧, SOGO等推廣,於指定商戶(萬寧, SOGO)簽賬滿500或以上就應該計入8000簽賬額要求內

相反, 如果有登記萬寧, SOGO推廣 (不論最後是否享有回贈), 其所有簽賬額都唔屬於最紅簽賬獎賞的合資格簽賬 (i.e.$8000要求)

以上純為個人理解, 如有疑問, 建議致電HSBC查詢

男爵府

國民生產總值:5918

BK Milk勳章

lazypig 發表於 16-11-26 01:18
請問 $8000 裏面,計唔計萬0及sogx的簽賬,我上網睇冇寫喎

我問過唔計

伯爵府

國民生產總值:18209

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

發表於 7 天前 |顯示全部帖子

回覆樓主:

其實T&C寫得好清楚: 萬寧Sogo同10月底之前的百佳都唔計……真係咁難明?

大宅

國民生產總值:2694

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
應該唔計
反而想問2%交稅及簽帳可否計sogo manning?
呢個好似冇寫。。。
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎