自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

內雙眼皮,嚟咁做姊妹,未用過呢d...想問問邊種好用?買邊隻好?想自然唔覺眼,唔該各位jm

公爵府

回覆樓主:

睇個日隻眼訓成點,我都係內雙眼脂肪又多又好易眼腫唔係發炎都可以腫到雞蛋咁 多數最快就反轉雙眼皮貼撐起佢

子爵府

兩樣都用過,內雙又腫,膠水撐唔耐,不過貼膠紙好講技巧,我最後放棄

水晶宮

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

用網紋膠紙,好好用、其實最緊要黏高少少,剪大塊d,撐高d,仲有要黏假捷毛

男爵府

回覆樓主:

膠紙效果好d,膠水早上整,下午已經黏唔實

珍珠宮

.

大宅

stagea 發表於 16-11-26 09:37
用網紋膠紙,好好用、其實最緊要黏高少少,剪大塊d,撐高d,仲有要黏假捷毛
...

膠紋膠紙要不要貼上膠水架?我買過一包,打開看是沒有黏性的?

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

konnie88 發表於 16-11-26 10:49
膠紋膠紙要不要貼上膠水架?我買過一包,打開看是沒有黏性的?

有支膠水薄薄擦一層就可以, 你先試左上手, 有無敏感先用

用之前要修剪一下角位及彎位, 同你隻眼形配合, 要用夾仔夾起網紋膠, 放上透明膠面, 擦上膠水, 膠水只係黏在網上, 唔會全部有膠水, 就黏上眼

*黏得唔好就要再用一塊新黏, 用過既就唔可以再用, 仲有另一隻雙面膠紙用得多, 好容易眼皮鬆弛, 網紋就不同, 因為比較硬身, 缷既時候只係就咁搣成塊就甩左

水晶宮

stagea 發表於 16-11-26 11:04
即係網紋好用d...卸妝唔使先查落妝先嗎?就咁撕左佢就得?
網紋近睇明顯嗎?where to buy?

水晶宮

stagea 發表於 16-11-26 11:04

琥珀宮

emilylam 發表於 16-11-26 13:17
即係網紋好用d...卸妝唔使先查落妝先嗎?就咁撕左佢就得?
網紋近睇明顯嗎?where to buy?
...

我覺得網紋好用d,膠紙就黏住,成日有野黏住兩塊眼皮,網紋係黏左唔明顯架,上埋眼影就唔覺眼,香港好多地方都有得買既,你可以google 下就有,仲有教點用

卸妝就咁撕左,用卸妝水抺下,好簡單

水晶宮

stagea 發表於 16-11-26 13:49

我覺得網紋好用d,膠紙就黏住,成日有野黏住兩塊眼皮,網紋 ...
可以介紹邊隻網紋膠紙好?今日出去睇,有唔同牌子,還有好多款式,最後我買左一隻一條拉線膠紙,好幼嘅膠線,試過都ok,唔覺眼,還買了一支膠水,試過效果麻麻,唔舒服,打算用來痴網紋膠紙用吧,想知邊隻網紋最自然好用?下次買

琥珀宮

emilylam 發表於 16-11-26 17:40
可以介紹邊隻網紋膠紙好?今日出去睇,有唔同牌子,還有好多款式,最後我買左一隻一條拉線膠紙,好幼嘅膠線 ...

呢款、Sxsx買既

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

雙眼皮貼啦
眼腫,就貼前先打圈按下眼睛先

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

stagea 發表於 16-11-26 17:58
呢款、Sxsx買既

我都係用這款
好好用

wcpcelia    發表於 16-11-28 09:19
stagea    發表於 16-11-26 18:02

侯爵府

回覆樓主:

膠紙

水晶宮

stagea 發表於 16-11-26 17:58
呢款、Sxsx買既
今日我都見到呢款,不過後面好似無左膠水,價錢平d

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:內雙眼皮,嚟咁做姊妹,未用過呢d...想問問

原帖由 emilylam 於 16-11-26 發表

內雙眼皮,嚟咁做姊妹,未用過呢d...想問問邊種好用?買邊 ...
d-up 果個牌子好多日本雜誌介紹

水晶宮

good_pig 發表於 16-11-26 21:28
d-up 果個牌子好多日本雜誌介紹
Thx

首頁

尾頁

跳至