用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

自由講場 今日: 525|主題: 877807

最近有沒有人去過巴黎

子爵府

國民生產總值:10588

2017勳章 畀面勳章 BKXmas勳章

治安有否改善?因為見好多網上blog話好多人偷野

子爵府

國民生產總值:14015

BKXmas勳章

快樂鳥 發表於 16-11-26 09:32

我有朋友住巴黎,佢話保安好誇張,雜貨舖/街見你拎大袋野就check你

子爵府

Makeupforever 發表於 16-11-26 09:50
我有朋友住巴黎,佢話保安好誇張,雜貨舖/街見你拎大袋野就check你

Thanks 因為明年中要去巴黎 所以想問下情況

翡翠宮

國民生產總值:95876

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BKXmas勳章

5 月去過,d 警察拎晒大槍周圍巡,有warning 要小心。
但又無咩發生

子爵府

我愛Corina 發表於 16-11-26 09:56
5 月去過,d 警察拎晒大槍周圍巡,有warning 要小心。
但又無咩發生

Thanks 五月巴黎天氣凍嗎?

男爵府

國民生產總值:5597

BKXmas勳章

快樂鳥 發表於 16-11-26 10:11

明年法國總統換屆大選正是4月至五月,極右排外的黨派正受英國脫歐、美國特朗普、歐洲難民攤子鼓舞,鬧得熱哄,依家亂戰緊。

我寧可踎係英國睇完戲才決定係唔係過去。小偷小搶相對唔大關事,因為個人小心低調些可以避開垂涎。

wcpcelia    發表於 16-11-26 21:03

大宅

國民生產總值:1079

BKXmas勳章

最好避免獨行,
吾好 shopping到一袋二袋

珍珠宮

國民生產總值:41633

BKXmas勳章

快樂鳥 發表於 16-11-26 09:32

有朋友11月中在巴黎被搶手機。

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

子爵府

CINDYC 發表於 16-11-26 10:38
有朋友11月中在巴黎被搶手機。

男爵府

國民生產總值:9074

BKXmas勳章

9月尾去完, 好彩冇事發生

大宅

國民生產總值:3962

BKXmas勳章

巴黎治安不嬲都差

子爵府

siamsiam 發表於 16-11-26 11:52
巴黎治安不嬲都差

睇黎要高度戒備

翡翠宮

國民生產總值:95876

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BKXmas勳章

快樂鳥 發表於 16-11-26 10:11

今次去非常好,日頭著一件長袖,晚上要加件褸。

珍珠宮

國民生產總值:32585

BKXmas勳章

回覆樓主:

我今年6月尾去, 剛好是歐國盃, 在鉄塔有fanzone, 果到一帶有好多警察, 感覺好安全。其他景点有搜袋, 另外街上的治安氣氛比我十幾年前去時好。

大宅

國民生產總值:3693

BKXmas勳章

唔好去黑人區同一大班人一齊行,iphone就最好收埋

大宅

國民生產總值:1099

BKXmas勳章

7,8月自遊行去過,熱門景點都有軍人或警察係附近巡邏,亦有安檢,都好安全。記得唔好成日玩電話,時刻提高警覺,黑面啤實陌生人,有殺錯無放過

水晶宮

國民生產總值:58797

畀面勳章 BKXmas勳章

我見有人話唔係偷野,係搶野

子爵府

littlesister 發表於 16-11-26 21:38
我見有人話唔係偷野,係搶野

直程明搶?
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎