用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

論盡家傭 今日: 6|主題: 120566

續約回菲律賓機票

男爵府

國民生產總值:6496

畀面勳章

通常大家會在那間airline買?
工人可否要求坐邊間airline?
如工人要求在某個菲律賓城市落機都可以嗎? e.g. 你想買Airasia, 但冇工人想落機的城市, 而CX有, 你地都會買CX嗎?

王國熱話

複式洋房

國民生產總值:276

Aidenc 發表於 16-11-26 11:10
通常大家會在那間airline買?
工人可否要求坐邊間airline?
如工人要求在某個菲律賓城市落機都可以嗎? e.g. ...

試下Cebu airline

珍珠宮

國民生產總值:31507

回覆樓主:

僱主要送工人返原居地, 如佢住davo, 就送佢去到就近機場。送佢去到manila 唔係唔得, 要視乎佢去到manila 之後有咩交通工具及所需時間返屋企。交通太轉折或需時間耐, 不如坐飛機。

男爵府

國民生產總值:6196

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
ClaudiaChanChan 發表於 16-11-26 23:57
試下Cebu airline

請問cebu機票有得補錢改期嗎?如工主反口改期要其他日子!

大宅

國民生產總值:1769

上等人 發表於 16-12-4 00:15
請問cebu機票有得補錢改期嗎?如工主反口改期要其他日子!

改期費用$900

男爵府

rkowsoakna 發表於 16-12-4 17:22
改期費用$900

thanks.

男爵府

rkowsoakna 發表於 16-12-4 17:22
改期費用$900

thanks.

複式洋房

國民生產總值:448

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
通常續約的話會買好D既機票 (CX, 菲航) 炒佢先會買 BUDGET AIRLINE...... 因為工人一定唔鍾意坐 BUDGET AIRLINE.... 當然你可以唔洗理佢開唔開心...... 你可以上 CX WEBSITE 睇睇, 有D機票專門俾工人, 係少少架!
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎