用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 2746|主題: 870198

大堂門常開,管理(員)永不在...

珍珠宮

國民生產總值:33584

醒目開學勳章

投訴管理處又無人理,無業主立案法團,仲有什麼辦法?
大廈用密碼鎖開門,有些住客(長者)通常記不住密碼,大堂管理員應該幫手按開門掣,但管理員成日都不在(蛇王),為咗方便佢自己,就將大堂玻璃門打開就算......

小型管理公司,多數請自己友,投訴也無人理會,話好難請人(即是唔可以炒人),真嘔血。

大家的大厦大堂會不會有這情況?

"女" 人做牛做 "馬" => 媽

大宅

國民生產總值:1981

回覆樓主:

搞清楚管理員職責先,管理員唔係請佢返嚟幫住客開門。

wcpcelia    發表於 16-11-26 21:57

珍珠宮

國民生產總值:33584

醒目開學勳章

waiching55 發表於 16-11-26 13:29
搞清楚管理員職責先,管理員唔係請佢返嚟幫住客開門。
在我住的大廈,幫住戶按開門掣是管理員其中一項職責。
"女" 人做牛做 "馬" => 媽

大宅

國民生產總值:4553

2015xmas

回覆 ivory0915 的帖子

我住嗰個屋苑D管理員, 除左有固定兩個早夜更認得我地D住客外, 其餘替假/新黎嗰D, 直頭係唔係都幫你開門, 同開放式門口冇分別, 真係放左個賊入黎都唔知

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎