自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

仔仔 14歲, 頭髮比較薄, 尤其頭頂個轉位, 見到少少頭肉, 我見佢d毛囊唔係好密, 係咪冇得搞架
佢係泳隊, ㄧ星期游3日水, d隊友成日笑佢冇頭髮, 仲有, 佢個頭比較油

禁止訪問

回覆樓主:

子爵府

開心吸收勳章

如果自少都髮幼又薄,天生冇得搞

伯爵府

過左青春期頭油問題會有點改善
但頭髮厚薄是天生難有改變

侯爵府

回覆樓主:

爸爸细個時都冇佢咁薄, 而家中年先開始薄。 見到好多朋友仔d頭髮都好厚, 真係羨慕死佢

複式洋房

引用:仔仔+14歲,+頭髮比較薄,+尤其頭頂個轉位,+

原帖由 Super-Man 於 16-11-26 發表
仔仔 14歲, 頭髮比較薄, 尤其頭頂個轉位, 見到少少頭肉, 我見佢d毛囊唔係好密, 係咪冇得搞架
佢係泳 ...
試下日日食兩湯匙黑芝麻,加入豆漿或食品度飲,青少年一定兩容易吸收。
要持之以恆,不是一兩星期就見到效果。

侯爵府

lotuslotus 發表於 16-11-26 15:01
試下日日食兩湯匙黑芝麻,加入豆漿或食品度飲,青少年一定兩容易吸收。
要持之以恆,不是一兩星期就見到效 ...

thx so much

子爵府

我老公都係十幾廿歲開始脫髮,62d 頭髮都多,可能係格代遺傳,因佢亞爺都係咁。

侯爵府

回覆樓主:

去lush買洗頭皂,可以洗埋頭皮,不過都幾貴一百幾蚊一粒。
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

子爵府

中醫補吓或食supplement,再買健髮洗頭水!

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我小朋友係咁....都係寄望大個D會好D

子爵府

Super-Man 發表於 16-11-26 15:02
thx so much

唔好日日飲豆漿,可以食埋合桃

侯爵府

BBHHO 發表於 16-11-26 18:29
唔好日日飲豆漿,可以食埋合桃

明白 thx

男爵府

睇中醫都ok ga!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

試下用50惠,我唔記得叫仔唔好,佢用左頭髮密到.......髮型師話佢好似一個毛囊生3氣頭髮咁,唉好厚一長就好似戴左頭盔咁,阿仔16歲,枝洗頭水對我一點用處都無,但對阿仔就過份有用。

侯爵府

414928 發表於 16-11-26 20:29
試下用50惠,我唔記得叫仔唔好,佢用左頭髮密到.......髮型師話佢好似一個毛囊生3氣頭髮咁,唉好厚一長就好 ...

我自己都少頭髮, 用緊50惠, 但冇乜料到, 咁我叫仔仔試吓, thx

大宅

如果有頭油就要換洗頭水,可以去藥房買焦油洗頭水試下連續用一星期,頭油改善左就一星期先用一次焦油,同埋每次洗完頭一定要吹乾頭髮,改善左頭皮健康先!

男爵府

游得水多一定有關事

珍珠宮

Super-Man 發表於 16-11-26 14:34
佢係泳 ...

頭油會塞毛孔仲有唔好用護髮素!

男爵府

試下用天然椰子油 越用越多頭髮

首頁

尾頁

跳至