用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

烹飪錦囊 今日: 1|主題: 106879

[麵包糕點] pancake

伯爵府

國民生產總值:17014

請問大家用pancake 機整,定落鑊煎好D?同埋係咪用現成pancake 粉就ok,thx

王國熱話
「1」撃即中 送$50現金券
大富翁有趣冷知識!
Baby-Kingdom 推出親子王國網購
新增WhatsApp上傳收據服務

複式洋房

國民生產總值:145

回覆樓主:

我得waffle機
pancake用鑊煎

買pancake粉之前睇下成份同佢教你點整
有d就咁加水撈埋就煎得
有d就奶都要你自己準備
如果你有焗開甜品,屋企有麵粉有泡打粉的話唔
其實唔洗買pancake mix,好易整

別墅

國民生產總值:638

落鑊煎很容易,唔洗買多部機啦...我比較懶, 用粉開...

珍珠宮

國民生產總值:43511

認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 2015xmas

呢個方法我試做過, 應該係最麻煩的做法, 但好食。

超級版主

國民生產總值:97633

最關心BB問題熱投勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 我的育兒心得勳章 2015xmas 2016夢想成真 樂桃猴年勳章

andyman 發表於 16-11-27 21:54
呢個方法我試做過, 應該係最麻煩的做法, 但好食。

分蛋法我都試過,真係暫時整過最鬆嘅pancake
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

伯爵府

國民生產總值:17014

回覆樓主:

thx all
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎