用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 491|主題: 868770

請問小朋友邊間學羽毛球好

別墅

國民生產總值:629

我們之前帶埋小朋友一同打羽毛球
他很有興趣
但冇得落場玩
之後成日都嚷著要打
所以想請教大家
謝謝

大宅

國民生產總值:1686

Beauty222 發表於 16-11-26 15:05
我們之前帶埋小朋友一同打羽毛球
他很有興趣
但冇得落場玩

南華會

大宅

國民生產總值:1154

回覆樓主:

試下羽總青苗甄選, 呢個月底deadline, 平, 有進升階梯

別墅

manman333 發表於 16-11-26 15:33
試下羽總青苗甄選, 呢個月底deadline, 平, 有進升階梯

要甄選
即小朋友之前要學過羽毛球
對嗎

子爵府

國民生產總值:13986

manman333 發表於 16-11-26 15:33

點報名?thanks!

大宅

國民生產總值:1154

回覆樓主:

學過好啲囉,不過見到有啲入選左來打既都仲好生手, 15蚊報名費, 試下無壞。
在羽總網頁下載表格寄回

wcpcelia    發表於 7 天前

別墅

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
謝謝

男爵府

國民生產總值:9574

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
我仔學過學校嘅課外活動班, 宜家跟私人教練, 暑假就參加羽總嘅訓練班. 學校果D活動班完全係HEA時間, 輪好耐先等到打一板, 根本學唔到嘢. 跟住我就幫佢搵私人教練(唔好叫我介紹,市面大把), 雖然一對一私人教授係貴D, 但就執返好晒佢D步法同埋打法. 羽總訓練班D教練就好認真, 會訓練體能, 我仔話都學到嘢, 但時間同地點要配合到先得, 仲要抽到先有得上.

Birth -- 3.7 kg    1Y -- 11.1 kg   2Y -- 13 kg  3Y -- 16.3 kg   4Y -- 17.6 kg   4.5Y -- 19 kg  5Y -- 20.4 kg  5.5Y -- 20.8 kg   6Y -- 23 kg

別墅

發表於 昨天 09:01 |顯示全部帖子
謝謝
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎